Acasă » ȘTIRI » Polițiști eroi la Măguri Răcătău. Au pus mâna pe drujbe și au deblocat un drum județean. 10 oameni salvați

Polițiști eroi la Măguri Răcătău. Au pus mâna pe drujbe și au deblocat un drum județean. 10 oameni salvați

Polițiștii de la postul comunal Măguri-Răcătău au fost protagoniștii unei întâmplări care merită povestită și dată ca exemplu. În urmă cu patru zile, mai mulți turiști au rămas blocați pe drumul județean din zonă din cauza copacilor doborâți de furtună. Aceștia au sunat la 112 ca să-i ajute autoritățile specializate în astfel de probleme, dar solicitările de intervenție la acea oră erau multiple. Văzând că nu vine nimeni și deși nu era treaba lor, polițiști au pus mâna pe drujbe, au adunat câțiva voluntari și i-au deblocat pe oameni.

În zona de munte Măguri Răcătău, judetul Cluj, ca si in alte locuri in tara, furtuna a rupt multi copaci, care au blocat drumul. Din această cauză, au fost blocati si adusi la disperare mai multi turisti. Surse din poliție ne-au povestit că din cauză că solicitările de interventie erau numeroase, nu avea cine să îi deblocheze. Astfel că politistii de acolo, din proprie inițiativă, s-au mobilizat, au facut rost de drujbe si au deblocat drumul. Daca au vazut ca politistii au initiativă si pun mana, le-au sarit in ajutor si cativa voluntari. ”Solidaritatea, initiativa si omenia puse impreună nu au cum sa nu invinga”, ne-a spus un polițist.

Așa arăta drumul blocat

Ca urmare a acestei acțiuni de salvare, zece persoane au fost deblocate și au plecat în siguranță din zona de munte. Biroul de presă al IPJ Cluj a trimis un comunicat despre acțiunea polițiștilor, care a durat circa 10 ore:

”La data de 17 septembrie, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești, Postul de Poliție Comunal Măguri-Răcătău, au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că, în comuna Măguri-Răcătău, cătun Blăjoaia, patru persoane care vizitau împrejurimile au rămas blocate cu autoturismul pe DJ 107T din cauza arborilor căzuți pe drum, în urma furtunii. În baza sesizării, polițiștii, împreună cu autoritățile locale, au mobilizat un grup de voluntari și s-au deplasat spre locul indicat.

Din cauza arborilor căzuți pe drumul județean, accesul spre zona muntoasă în care se aflau persoanele blocate a fost extrem de dificil, fiind necesară secționarea arborilor cu motofierăstraie și curățarea drumului de crengi pentru înaintare.

Pe aproape toată porțiunea de drum, circa 35 de kilometri, s-a intervenit pentru înlăturarea arborilor. La un moment, polițiștii au deviat de la drumul județean și au înaintat prin pădure, timpul de intervenție pentru localizarea și preluarea turiștilor fiind de aproximativ 10 ore.

Pe parcursul drumului spre cătunul Blajoaia, pe DJ107T,  a mai fost găsit un grup de 6 persoane, cu 3 autoturisme de teren, care, în urma intervenției și-au putut continua deplasarea în siguranță spre Cluj-Napoca.

În jurul orei 5:00, polițiștii au ajuns la cele patru persoane din cătunul Blăjoaia, acestea fiind aduse în siguranță la sediul unității de poliție.”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns