fbpx

Percheziții în Cluj, Alba și Hunedoara la membrii unei rețele de trafic de etnobotanice

Procurorii DIICOT au efectuat astăzi 19 percheziții în județeel Cluj, Alba și Hunedoara pentru destructurarea unei rețele de trafic de droguri și substanțe cu efecte psihoactive, așa numitele etnobotanice.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au efectuat un număr de 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactiv.

Potrivit procurorilor, în perioada 2015 – 2016 pe raza municipiului  Alba Iulia s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul deținerii și vânzării de droguri de risc, precum și pe linia efectuării de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.

S-a reţinut că membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au  preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de substanţe folosită pentru obținerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor  de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

La sediul DIICOT Alba Iulia  vor fi aduse, în vederea audierii, 74 de persoane, dintre  care 16 suspecţi.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns