fbpx

Pedepse majorate pentru infracțiuni comise în timpul stării de urgență

Ministerul Justiției a lansat o campanie de informare cu privire la pedepsele aplicabile în cazul infracțiunilor săvârșite în timpul stării de urgență.

Este circumstanță agravantă, potrivit codului penal, ”săvârșirea infracțiunii de către o persoană care a profitat de situația prilejuită de o calamitate, de starea de asediu sau de starea de urgență”

”În cazul în care există circumstanțe agravante, se poate aplica o pedeapsă până la maximul special. Dacă maximul special este neîndestulător, în cazul închisorii se poate adăuga un spor până la 2 ani, care nu poate depăși o treime din acest maxim, iar în cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult o treime din maximul special.”, se arată la articolul 78 din Cod.

Astfel, furtul calificat săvârșit prin violare de domiciliu sau sediu profesional, dacă infractorul a profitat de starea de urgență, se pedepsește cu un maximul de 9 ani de închisoare.

”Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală, dacă s-a produs moartea unei persoane, se pedepsește cu un maximul de 17 ani închisoare”, se arată în materialul realizat de Ministerul Justiției de mai jos.

Comments

comentarii

Un accident rutier a avut loc, vineri, în localitatea Bucea, județul Cluj. În accident au fost implicate trei mașini.... Citește mai mult
Un accident rutier a avut loc, vineri, pe autostrada A3. 3 mașini au fost implicate în accident.... Citește mai mult

Lasă un răspuns