fbpx

Pe lângă colapsul din magistratură, auditorii de justitie nu sunt plătiți de 3 săptămâni!

În vremuri când sistemul judiciar se confruntă cu cea mai mare criză de magistrați, iar tinerii nu mai trag ca altădată spre magistratură, aflăm din scrisoarea unui auditor de justiție, care dorește să-și păstreze anonimatul, că auditorii nu și-au primit bursele de trei săptămâni, deși au de achitat chirii, facturi și altele.

”În câteva cuvinte vreau sa va prezint situatia actuala din cadrul Institutului National al Magistraturii, pe care va rog sa o faceti publica.

Auditorii de justitie nu sunt platiti de 3 saptamani si nicio institutie nu isi asuma aceasta problema, repetandu-se zilnic ca “maine se va rezolva”, insa de 3 saptamani acest maine nu mai vine si nimeni nu este vinovat ca intr-un stat de drept, drepturile salariale sunt incalcate cu atat usurinta si nepasare!

Fara a se comunica vreo documentatie care sa explice cum s-a ajuns in aceasta situatie, se pare ca Guvernul nu avizeaza bugetul pentru plata auditorilor din anul 1, fapt care a dus la o impartire a bugetului alocat auditorilor din anul 2, intre auditorii din anul 1 si anul 2, asa ca nici unii, nici altii nu si-au primit nici macar jumatate din bursa alocata.

Celor responsabili le scapa din vedere ca auditorii au de platit chirii, facturi si alte cheltuieli curente, ca unii dintre ei au familii si copii.

Din pacate, chiriile, facturile, cheltuielile curente nu pot fi suspendate, asa cum fac institutiile statului cu plata drepturilor salariale.

Prin aceasta situatie, stabilitatea profesiei este grav incalcata si independenta de asemenea.

Este o situatie care incalca Constitutia si nimeni nu se grabeste sa o remedieze, nimeni nu este vinovat!

Din pacate, situatia se poate repeta si luna viitoare. Avand in vedere interdictiile legale impuse, prin care se interzice absolut orice activitate care sa genere venituri, o intrebare ar fi, cum isi vor putea asigura auditorii veniturile necesare traiului de zi cu zi in lunile viitoare?”

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!