Acasă » ȘTIRI » Patronul unei firme de construcții din Cluj a murit în accident aviatic

Patronul unei firme de construcții din Cluj a murit în accident aviatic

Patronul firmei de construcții Covaciu Construct, care a început anul acesta un proiect mare pe strada Constantin Brâncuși, a murit într-un accident aviatic în Buzău.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în judeţul Buzău, în apropiere de oraşul Nehoiu, în jurul orei 15.30.

În avion erau Mihai Covaciu, om de afaceri cu proiecte în domeniul imobiliar în Cluj-Napoca, și constănțeanul Liviu Bucăţică, fratele Corinei Martin, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România. Ambii bărbaţi erau stabiliţi în Râşnov,

Avionul a decolat de la Ghimbav și trebuia să ajungă la Constanța. Cauza tragediei urmează să fie stabilită, dar e posibil ca vremea să fi fost un factor important. 

Cauza prăbușirii ar putea fi vremea nefavorabilă, spune Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău. „Vremea a fost foarte rea încă din cursul nopții trecute. Deci în zonă a plouat non stop,” a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii Buzău.

Avionul este un model Technam T 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă, cu lungime de 7 metri, iar anvergura este de 9 metri.

Cercetările în cazul avionului prăbuşit la Nehoiu au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Proiect nou și un scandal imobiliar în trecut

În februarie, Consiliu Local Cluj-Napoca a aprobat construirea unui imobil cu funcțiuni mixte S+P+5E+ER pe str. Constantin Brâncuși nr. 119 -119 A, beneficiar Covaciu Construct SRL. Firma a fost înființată în 2006. În 2017, a declarat o cifră de afaceri de peste 3,6 milioane lei, un profit de aproximativ 660.000 lei și un număr mediu de 12 angajați.

În urmă cu trei ani, Covaciu Construct SRL a fost implicată într-un scandal imobiliar, pe motiv că nu ar fi respectat autorizațiile de construire a patru imobile pe care le-a edificat pe strada Nicolae Colan. Covaciu spunea atunci că vecinii sunt răutăcioși și tot fac reclamații.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina