fbpx
Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Parchetul a infirmat o acuzație lansată de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, cu privire la Aeroport
Tișe în Aeroport (sursa foto monitorulcj.ro)

Parchetul a infirmat o acuzație lansată de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, cu privire la Aeroport

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a clasat recent un dosar de distrugere, deschis după ce președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a spus că a fost rupt procesul-verbal de adjudecare de la o licitație din cadrul Aeroportului.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spunea la o ședință cu angajații Aeroportului, în noimebrie 2019, că a fost rupt procesul-verbal de adjudecare de la o licitație pentru extinderea unei platforme din Aeroportul Internațional Cluj. După câteva zile de la declarație, conducerea Aeroportului a depus plângere penală la parchet pentru a se identifica făptașul. Numai că procurorii, în urma anchetei, au ajuns la concluzia că nu s-a distrus niciun document de acest fel.

În Ordonanța de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj se arată: ”Din actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că fapta nu există şi având în vedere motivele de fapt şi de drept menţionate în referatul cu propunere de clasare din 04.06.2019”

În referatul cu propunerea de clasare emis de un comisar de poliție se arată starea de fapt: ”Conform sesizării Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, în cadrul unei şedinţe din data de 09.11.2017 cu angajaţii aeroportului, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Tişe Alin a afirmat că la Aeroport după ce se adjudecă o licitaţie se rupe procesul-verbal şi a precizat că este vorba despre câştigătorul licitaţiei la extinderea platformei, în care, după ce s-a încheiat licitaţia, procesul verbal a fost rupt.”

Anchetatorii precizează că nu au primit documente de la CJ Cluj și că a fost audiat Alin Tișe: ”În cauză au fost solicitate şi nu au fost primite de la Consiliul Judeţean Cluj documente care să confirrne cele sesizate, respectiv documente legate de şedinţa din data de 09.11.2017, în care a participat domnul Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Tişe Alin, şi reprezentanţi ai Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (minuta şedinţei, proces-verbal, inregistrări audio-video), motivându-se că a fost o intâlnire informală, în cadrul căreia nu s-a intocmit un proces-verbal şi nu au fost efectuate inregistrări.

Din audierile angajaţilor Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj Napoca , a membrilor comisiei de adjudecare a câştigătoru.lui licitaţiei de atribuire a lucrărilor construire platformă de staţionare şi suprafeţe de handling aferente – etapa I şi II,respectiv Coste Flaviu-Ciprian, Mureşan Florica, Cecălăcean Sonia, Tot Diana Eliza, Negrea Paul-Cristian, Creţu Ana-Maria, Todoran Vlad-Ion rezultă faptul că au făcut parte din comisiile de atribuire, dar nu au cunoştinţă despre distrugerea vreunui document legat de procedurile de atribuire construire platformă de staţionare şi suprafeţe de handling aferente.

În cauzăafost audiat domnul Prerşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Tișe Alin, care declară: in comisia de adjudecare făceau parte Paul Negrea-jurist, Flaviu Coste­tehnic, Florica Mureșan — preşedinte de comisie, Diana Tot-achiziţii.

In Aeroport Negrea Paul a vorbit cu anumite persoane, cum membrii comisie au fost nevoit să rupă un proces verbal, aflat in faza de redactare în calculator, pentru a schimba caştigătorul. ” Aceşti martorii fiind audiaţi în cauză infirmă cele declarate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Tişe Alin.

În continuare martorul declară „Caştigătorul licitaţiei fiind deja stabilit, acesta fiind societate Napoca Construcţii” „Doamna Florica Mureşan ar fi spus în comisie că nu e bine ce au jăcut pentru că s-a allat, în spaţiu public si că trebuie refăcut documentul, aceasta fiind sugerată de conducerea aeroportului. Ofertantul care a caştigat nu era cel care trebuie şi trebuie refăcut actul de adjudecare şi stabilit alt caştigator decat Napoca Construcţii, în realitate cea mai bună oferta fiind altă societate. ” Martorul Muresan Florica fiind audiat în cauză infirmă cele declarate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Tişe Alin. 

(…)

Fiind întrebat (Tișe – n.red): „Cine este persoana care s-a prezentat in faţa dumneavoastră şi v-a relatat că ar fi rupt un proces-verbal de adjudecare şi dacă acestei persoane îi era frică de sancţiunile penale, de ce nu l-a sfătuit să depună o plângere penală sau un autpdenunţ în legătură cu ruperea documentului respectiv?” Răspunsul a fost evaziv: Nu imi amintesc exact persoana respectivă.. Şi angajaţii Aeroportului ştiau despre această fraudare”, se arată în referat.

Concluzia organului de cercetare penală: ”Din actele de urmărire penală efectuate rezultă că, fapta de sustragere sau distrugere de înscrisuri, faptă prev. şi ped. de art.259, alin.1 şi 2 din Cod penal nu există, afirmaţiile publice ale Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Tişe Alin, nu au fost confirmate de cercetările efectuate în cauză, respectiv audieri martori şi predări de documente şi nici nu au fost lămurite sau întărite cu ocazia audierii Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Tişe Alin.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina