fbpx

Ofițer de poliție, trimis în judecată de DNA pentru mită de peste 1 milion de euro

Un ofițer de polliție din cadrul IGPR a fost trimis în judecată pentru că a pretins mită în valoare de 1.100.000 euro de la un om de afaceri.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Marius-Aurelian Fleancu, la data faptelor ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de  luare de mită, trafic de influență, permiterea accesului  unei persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, cu scopul de a obține pentru sine foloase necuvenite și sub control judiciar.

A mai fost trimis în judecată un inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunilor de  complicitate la luare de mită și complicitatea la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitatea menționată mai sus,  ar fi pretins, în mod repetat, de la un om de afaceri vizat într-un dosar în care ofițerul fusese delegat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J) să efectueze activități de urmărire penală, suma de 1.100.000 euro pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție.

Banii respectivi ar fi fost pretinși prin intermediul celuilalt inculpat, în schimbul promisiunii că:

– ar urma să facă cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare,

– ar urma să intervină la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

În același context, cu scopul de a obține suma de 1.100.000 euro pretinsă de la omul de afaceri, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian i-ar fi comunicat și ar fi permis celuilalt inculpat accesul la date și informații care nu erau destinate publicității, din dosarul respectiv, pentru a-i crea omului de afaceri, cu ocazia întâlnirilor avute, convingerea că ajutorul promis este real, după cum urmează:

– probele administrate sau care urmează a fi administrate în dosar,

– măsurile asiguratorii instituite și bunurile asupra cărora au fost aplicate,

– măsurile asiguratorii ce urmau a fi instituite și bunurile asupra cărora urmau a fi aplicate sechestrele asiguratorii,

– activitățile de urmărire penală ce urmează a fi efectuate.”

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina