fbpx

O femeie l-a criticat pe Facebook pe primarul din Florești, iar poliția locală a amendat-o!

O femeie i-a reproșat pe Facebook primarului din Florești, Horia Șulea, ”nepăsare, lipsă de profesionalism și egoism”, iar poliția locală a amendat-o cu 1.000 de lei pentru că ”a adresat reproșuri jignitoare primarului com. Florești (…) lezând demnitatea acestuia”. Amintim că practica CEDO a arătat că sunt permise critici dure la adresa aleșilor.

Femeia a primit maximul amenzii prevăzute la articolul de lege invocat în procesul verbal.

”Cand ai curajul sa contesti actiunile sau lipsa actiunii Primarului, primesti amendă 1.000 lei. Cand ai curajul sa arati disfuncționalități din administratia publica, esti sanctionat…Astfel de practici trebuie sa inceteze!!  Participarea, criticile, contestarea, dezbaterile sunt caracteristici ale democratiei. Sa NU lasam DEMOCRATIA sa MOARA!!!

Pentru ce am primit amenda?! Pentru ca am postat in 25 martie 2020 pe profilul personal, criticand modul in care cetatenii din comuna Floresti judet Cluj sunt informati pe site Primarie in timpul stării de urgență. Pentru ca pe site primarie nu au fost postate anunturi despre obligatiile din ordonanta, intre 18 si 25 martie 2020. Pentru ca nu a fost postata Hotararea CLSU prin care locurile de joaca erau inchise publicului. Pentru ca pana in data de 25 martie 2020 pe site primarie nu era postat un anunt cu un numar de telefon alocat, la care sa putem anunta cazuri de vecini peste 65 ani care au nevoie de ajutor.”, a scris Iulia Ungurenau pe Facebook după ce a primit proecesul-verbal de sancționare.

”P.S. Initial nu am dorit sa fac publica aceasta sanctiune. Dar ieri am aflat ca un alt cetatean Edmond K. a fost amendat cu aceeasi suma pentru comentariul facut la postarea pentru care eu am fost amendata.”, a adăugat femeia din Florești.

Mai jos este postarea pentru care a fost amendată. Precizăm că o persoană care se simte lezată are posibilitatea de a se adresa instanței cu acțiune în răspundere delictuală. Nu știam până acum de această ”competență” a poliției locale.

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns