fbpx
Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » O altă față a deputatului-live Ungureanu. Cât de bădăran a fost cu o doctoriță! ”Nu se face așa ceva”

O altă față a deputatului-live Ungureanu. Cât de bădăran a fost cu o doctoriță! ”Nu se face așa ceva”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a ”descins”, ieri, în jurul orei 14, mai rău ca mascații care au mandat, la institutul de cercetare IMOGEN și voia să-și facă live-ul zilnic prin camera de RMN și prin laboratorul de anatomopatologie, unde se diseca un făt. Când coordonatorul institutului, medic specialist Tunde Kovacs, nu l-a lăsat să intre fără aprobare de la conducerea Spitalului Județean, Ungureanu i-a aruncat în nas cine e el și a făcut-o ”slugă” și ”marionetă”. Vorbele au ajuns cu ajutorul Facebook și la urechile mamei doctoriței, căreia i s-a făcut rău.

Emanuel Ungureanu este cunoscut ca un băiat bun care a făcut multe pentru copiii care au nevoie de dializă. Pentru asta merită felicitări. Dar între timp a devenit deputat, cu ajutorul USR, și-și duce războaiele personale cu Lucan, Șușcă, Irimie, Florian, Stamatian și alte nume cu vechime în domeniul medical. Problema este că în aceste războaie cad victime colaterale, cum este medicul specialist obstetrică-ginecologie, doctor în ştiinţe medicale Kovacs Tunde, cu o reputație nepătată și care nu a avut contact până acum cu ”lăturile” din Parlamentul României. În ziua de 21 mai, ”lăturile” au venit peste ea, la locul de muncă, la IMOGEN, pentru care și-a sacrificat viața. Și pacientele care au trecut pe acolo știu asta.

În acea zi, deputatul Emanuel Ungureanu a avut două intervenții live pe Facebook în care se plângea că nu a fost lăsat să intre în IMOGEN și filma holul institutului, comentând că este ”luxuriant” și făcând o comparație de neînțeles cu Clinica de Neurologie. Aceasta din urmă este o clădire veche, iar IMOGEN este o clădire nouă, construită din fonduri europene. Potrivit deputatului, nu e bine că s-a făcut așa clădire modernă la un institut medical. Adică nu e bine că holul în care așteaptă gravidele este frumos amenajat, aerisit și că are acvarii. Nu vom da link către video-urile live ale lui Ungureanu, pentru că nu vrem să-i facem audiența pe care și-o dorește atât de mult.

Între cele două filmări există o întrerupere, exact în momentul în care Ungureanu mergea cu telefonul să ne-o arată pe doctorița Tunde Kovacs, coordonatorul institutului, despre care spune în video că este obedientă directorului Spitalului Județean, Petru Șușcă.

Clujust.ro a stat de vorbă cu doctorița și vă prezintă și cealaltă variantă, nu doar a lui Ungureanu, deputat, fost ziarist. Medicul Kovacs ne-a povestit ce s-a întâmplat în partea nefilmată de deputat, ce cuvinte i-a aruncat, pentru care îl va da în judecată.

Medicul Tunde Kovacs: ”Nu sunteți mai presus de lege!”

”Eu nu-s genul de om care să fiu cu gura mare, dar nu se face așa ceva! E inadmisibil să-mi spui că ești cineva. Și eu sunt cineva. Dacă tu ca parlamentar nu respecți un regulament al spitalului, ce să mă aștept de la badea Ion din Măguri Răcătău. L-am rugat frumos să meargă până la manager să ia aprobare și-l ajut cu mare drag. Așa e regulamentul. Nu era închis la institut, cum a afirmat, ci nu l-am lăsat pe el să intre să filmeze. Eu am rugat să se închidă ușile. L-am lăsat pe hol.  Vroia să intre la RMN. Cum să intri la RMN? Sau în laborator de anatomopatologie, unde se disecă feții. Se diseca unul chiar atunci, putea să intre peste medic. Filmarea s-a întrerupt pentru că atunci i-am zis că și noi avem camere de supraveghere”, ne-a povestit coordonatorul IMOGEN, medic specialist Tunde Kovacs.

Potrivit acesteia, Ungureanu credea inițial că acolo e clinica privată a medicului Florin Stamatian, fondatorul IMOGEN și actual deputat PNL, față de care deputatul USR are o aversiune arătată în postări anterioare pe Facebook. Cei doi sunt membri în Comsia de sănătate a Camerei Deputaților.

”Am înțeles că are o problemă personală (Ungureanu – n.red) cu diverși, dar când eu pic colateral… Nu știa unde a venit, îl căuta pe domnul Stamatian, spunea că e clinica privată a lui Stamatian.  Apoi mă întreba: ”Dar a cui e clădirea? A lui Șușcă?” Eu i-am zis că e a spitalului și că eu sunt coordoonator. El:  Coordonator… eee.. pe hârtie. Adică eu mă lupt, mă zdrobesc, nu dorm nopțile și tu-mi spui că sunt marionetă și obedientă, că sunt sluga lui Șușcă. Nu se face așa ceva. Am asistat mii de nașteri, din o mie dacă a fost o pacientă nemulțumită. Nu funcția te face.

Îmi spune că eu sunt cineva, nu vin ca turist. Cu atât mai mult, adu hârtie. Sunt niște reguli. Frumos i-am vorbit. El că oricum intră că are dreptul și i-am închis ușa. M-a deranjat atitudinea lui: Eu sunt vicepreședintele comisiei… Nu sunteți mai presus de lege! M-a sunat mama că a văzut ce a spus despre mine și plângea.. Târăști oameni în noroi că ai problemă cu Stamatian sau cu altul. Mi-am sacrificat viața pentru asta.. (plânge – n.red)). Vine să critice că s-a făcut ceva… Știu cât am muncit și vine el să mă facă troacă de porci. M-am luptat să fie gratis screeningul prenatal. La un cabinet e 350 de lei și la IMOGEN e gratis. Îmi dau demisia și să vină Ungureanu să conducă IMOGEN”, ne-a spus, printre lacrimi, Tunde Kovacs, medic cu 18 ani vechime în profesie.

Doctorița a consultat un avocat și intenționează să-l dea în judecată pe Ungureanu pentru prejudiciul de imagine pe care i l-a adus.

Nu l-am contactat pe deputat pentru un punct de vedere, căci suntem siguri că va avea o replică pe Facebook, unde îi place lui să stea pe bani publici.

A venit și replica. Ungureanu a jignit și autorul articolului: ”Un articol scris cel mai probabil sub influența etnobotanicelor de către un pseudojurnalist foarte facturist”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns