fbpx
Palatul de Justiție Cluj

Noi măsuri de prevenție anti-COVID la Curtea de Apel Cluj. Vezi decizia președintelui Dana Gîrbovan!

Președintele Curții de Apel Cluj, Dana Gîrbovan, a emis o nouă decizie prin care se stabilesc măsuri de prevenție și combatere a virusului COVID-19. Culmea, Decizia are în vedere HG 932/2021 privind prelungirea stării de alertă, care recent a fost anulată, dar nu definitiv, de către un complet de judecată de la Curtea de Apel Cluj. Spicuim mai jos din noua decizie:

Accesul in sediul Palatului de Justiţie din Cluj, este permis cu respectarea condiţiilor obligatorii de acees, referitoare la:

  • respectarea limitei maxime admise a temperaturii corporale; dezinfectarea mâinitor, la uşa de accees in sediul instanţei, precum şi in sălile de judecată, purtarea unei măşti dc protecţie; respectarea unei distanţe sociale de minimum 1,5 m.

Accesul persoanelor citate in cauzele pe rolul instanţelor şi al parchetelor care işi au sediul in Palat, inclusiv aparţinătorii, este permis in sediul instanţei numai in ziua pentru ora menţionată in citaţie, cu 15 minute inainte de ora stabilită şi se va face prin prezentarea citației şi a unui act de identitate.

Se interzice accesul în sediul Curţil de Apel Cluj tuturor persoanelor, inclusiv a celor care au calitatea de angajaţi ai instanţei, aflate în una sau mai multe din următoarele situaţii:

  • au călătorit, in ultimele 14 zile, intr-una dintre zonele de risc;
  • au intrat in contact in ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată și monitorizată pentru posibilă infecţie cauzată de SARS-CoV-2
  • prezintă una sau mai multe dintre următoarele simptome: febră, tuse, dificultăţi de respiraţie.

Persoanele citate intr-un proces aflat pe rolul Curţii de Apel Cluj sau acela al instanţelor arondate, aflate in una dintre aceste ipoteze, vor fi indrumate să se adreseze de îndată medicului de familie şi direcţiei de sănătate publică de la domiciliu/locuinţa efectivă pentru asigurarea de asistenţă medicală şi luarea măsurilor dc carantină sau de autoizolare prevăzute de lege. Totodată, au obligaţia de a înştiinţa completul de judecată despre această situaţie, prin poşta electronică.

Angajaţii Curţii de Apel Cluj vor informa conducerea instanţei şi vor solicita un test rapid de identificare a virsului Sars-Cov 2.

Art.2. Condiţii de acces.

(1) Se interzice accesul in Palatul de Justiţie din Cluj persoanelor a căror temperatură corporală depăşeşte 37,3C.

La intrarea in sediul instanţei şi in sala de judecată, sunt obligatorii următoarele măsuri:

  • dezinfectarea mâinilor;
  • utilizarea unei măşti de protecţie, in condiţiile prescrise prin lege.

Pe coridoare, in sălile de judecată şi în birouri, este obligatorie respectarea unei distanţe sociale de minimum 1.5 m şi evitarea unor contacte directe care nu respectă distanţa socială recomandată, pentru o perioadă mai mare de 15 minute.

Pe toată durata prezenţei în Palatul de Justiţie din Cluj, este obligatorie respectarea măsurilor de igienă şi de protecţie recomandate de autorităţile naţionale competente pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2, virusul gripal sau alte infecţii respiratorii transmisibile.

Staţionarea in sediul Palatului de Justiţie este permisă numai pană la finalizarea dosarului sau a procedurii pentru care a fost permis accesul.

Se interzice staţionarea publicului in Palatul de Justiţie, după ora 14, cu excepţia participanţilor la procedurile judiciare avocaţi, consilieri, experţi etc.) programate in ziua respectivă, a căror derulare excede limitei de timp anterior menţionată.

Se recomandă ca in situațiile in care sau ceilalţi participanţi la proces nu au posibilitatea transmiterii cererilor, căilor de atac şi altor inscrisuri la instanţe prin fax ori prin e-mail şi nici aceea a consuItării dosarelor şi a informaţiilor necesare în format electronic să se prezinte pentru depunerea de inscrisuri ori pentru studiul cauzelor aflate pe rol. În aceste situaţii, se va permite accesul către arhivele şi registraturile instanţelor, cu păstrarea distanţei sociale minime de 1,5 m, pentru cel mult trei persoane simultan către fiecare arhivă și registratură, având prioritate avocaţii, consilierii juridici, consilierii de probaţiune şi experţii. Timpul de staţionare în aceste spaţii nu va depăşi timpul necesar pentru depunerea de documente, respectiv pentru studiul dosarelor.

Distanţa socială minimă pentru asigurarea protecţiei este de 1.5 metri.

Se interzice prezenţa simultană, in acelaşi birou, a mai mult de trei persoane, la o distanţă mai mică de 1,5 m între participanţi, cu excepţia situaţiilor in care atribuţiile de serviciu nu pot fi indeplinite altfel.

Şefii de secţiii compartimente vor lua măsuri in sensul respectării dispoziţiilor alin.2, prin stabilirea decalată a programului de lucru şi flexibilizarea acestuia. Va fi avută in vedere, pe parcursul unei zile, prezenţa esenţială in instanţă, iar complementar, munca de la domiciliu.  Aceste măsuri nu sunt aplicabile persoanelor vaccinate impotriva virusului Sars-Cov-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul Sars-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul Sars-Cov-2.

În timpul desfăşurării şedinţei de judecată, preşedintele completului va asigura măsurile de distanţare socială in rândul publicului, solicitând o distanţă de cel puţin 1,5 m intre participanţi, Se va permite accesul sala de judecată numai eu respectarea acesteia

Publicul care aşteaptă intrarea in sala de judecată, va respecta, de asemenea, distanţa de minimum 1,5 m intre participanţi, cu sprijinul efectivelor de jandarmi.

DESCARCĂ AICI DECIZIA_nr. 81_28_sept_2021

Comments

comentarii

CFR Cluj se confruntă cu probleme financiare și încearcă să amâne plata salariilor pentru ultimele două luni.... Citește mai mult
Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că pentru cei care lucrează în instituțiile publice, certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu pentru a avea acces în clădire.... Citește mai mult
Cinci persoane au murit într-un accident produs de un microbuz românesc pe autostrada M1 din Ungaria.... Citește mai mult
Pompierii din cadrului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj sunt adevărați eroi, după ce în ultima săptămână au evitat un adevărat dezastru.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!