fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Ministerul Public își exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost modificate Codurile penale

Ministerul Public își exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost modificate Codurile penale

Ministerul Public își exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care parlamentarii au adoptat modificări la Codul penal și de Codul de procedură penală.

Ca urmare a solicitărilor mass-media de a prezenta un punct de vedere privind modificările aduse legislației penale de către forul legislativ, Biroul de informare şi relaţii publice al Ministerului Public a emis următoarea poziție:

”Ministerul Public își exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observațiile și propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, fără a exista o consultare și o colaborare reală cu instituțiile judiciare învestite cu aplicarea legislației penale.

Având în vedere cele expuse anterior, la nivelul Ministerului Public este în curs de realizare o analiză a tuturor aspectelor de neconstituționalitate privind modificările aduse legislației penale, care va fi înaintată subiecților cu drept de sesizare a Curții Constituționale.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina