Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Membru CSM, dezvăluire uluitoare: ”Am întâlnit în dosare înregistrări făcute între colegi pentru a fi folosite ca probe”
Ședință a plenului CSM

Membru CSM, dezvăluire uluitoare: ”Am întâlnit în dosare înregistrări făcute între colegi pentru a fi folosite ca probe”

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii a dezvăluit într-o emisiune TV că a întâlnit în dosarele de la Secția pentru judecători în materie disciplinară înregistrări făcute de magistrați cu colegi de-ai lor.

Judecătoarea clujeancă Andrea Chiș, membru CSM, a făcut mărturisirea legată de ”înregistrări între colegi” în contextul discuțiilor despre celebra înregistrare cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, de la o ședință cu procurorii din subordine. Redăm mai jos transcrierea fragmentului din emisiunea Realitatea Românească din seara de 5 iulie, de la Realitatea TV:

Moderator: Doamna judecător, dacă cineva scoate o înregistrare din şedinţele dvs?

Andreea Chiş: Se poate.

Moderator. Putem concepe un astfel de gest? Cât de jos se poate merge? Nu comentez ce e, dar ca să înregistrezi o şedinţă nu e cam jos?

Andreea Chiş: Pentru mine întrebarea este destul de ciudată pentru că şedinţele noastre sunt înregistrate, nu doar înregistrate ci transmise online, că de aici am pornit.

Moderator: Alea secrete.

Andreea Chiş: Nu prea avem. Sigur că avem şedinţe de lucru, dar până şi acelea, majoritatea cele de pe comisii sunt înregistrate. E cumva o asumare a ceea ce spui şi ce faci. Sigur că nu poţi să înregistrezi orice chestiune care se discută între colegi şi chiar orice şedinţă de lucru… Dar, nu ştiu. Nu pot să…

Moderator: Înţeleg.

Andreea Chiş: Acuma sigur, în măsura în care s-ar produce încălcări ale Codului nostru deontologic sau abateri disciplinare sau s-ar aduce atingere sigur că poţi să vorbeşti despre… dar cred că nici atunci nu s-ar impune sau… e până la urmă o chestiune de alegere a fiecăruia, fiindcă ai acolo oameni care sunt prezenţi, dacă este o şedinţă de lucru. Am întâlnit, vă mărturisesc, în dosare şi înregistrări făcute între colegi pentru a fi folosite ca probe şi este o discuţie dacă sunt legale, nu sunt legale, de circumstanţele în care au fost înregistrate. Sigur, altă problemă e dacă sunt morale sau nu sunt morale.

Chiș s-a referit la dosare de la Secția pentru judecători în materie disciplinară, fapt confirmat pentru Clujust.ro

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina