Acasă » AVOCATURA » La protestul magistraților din Cluj au participat și câțiva avocați
Avocatele Anca Iuga și Anca Rebrean între magistrați

La protestul magistraților din Cluj au participat și câțiva avocați

Câțiva avocați din Baroul Cluj au fost printre magistrații care au ieșit, în 18 decembrie, cu robele în mână în fața Curții de Apel Cluj.

În imaginile surprinse de Clujust la protest, se văd avocatele Anca Ioana Iuga și Anca Rebrean, ambele penaliste, care stau în mijlocul judecătorilor și procurorilor.

Întrebată de Clujust.ro de ce a participat la protestul mgistraților, avocata Anca Iuga ne-a răspuns: ”Pentru felul în care se modifică legile justiției, faptul că se modifică printr-o procedură care nu permite o dezbatere largă a problemei. Din acest punct de vedere, mi s-a părut că trebuie să mă alătur. A fost ceva de moment. Știam că se anunță protest, dar uitasem la ce oră. Am văzut că e și m-am alăturat, sub aspectul în care se modifică în comisia juridică, de azi pe mâine, fără o dezbatere largă, cum se solicită de magistrați și de publicul larg.”

Sunt propunerile avantajoase pentru inculpații pe care îi apără avocații? ”Eu sunt și cetățean. Nu e vorba că i-ar avantaja pe unii sau alții, ci de felul în care se procedează, ar trebui o dezbatere largă. Orice cetățean se poate alătura unui protest.”, a răspuns avocata.

Despre faptul că s-ar putea interpreta că avocații au vrut să se dea bine pe lângă magistrați, Anca Iuga a spus ”nici nu m-am gândit la așa ceva”.

Aceasta a spus că la protest au fost vreo șapte avocați, între care Dana Bizo, Ildiko Bodea, Mihnea Popescu, Cristian Bortoș.

Contactată de Clujust.ro, Anca Rebrean, a fost foarte reticentă când am întrebat-o care este motivul pentru care a participat la protestul magistraților? ”Nu vreau să vi-l spun”, a răspuns avocata. Aceasta a precizat că ar fi fost 12 avocați la protestul de luni!

Avocatul Mihnea Popescu a confirmat că a participat, dar a fost sfios: ”Nu cred că sunt important. Nu vreau să apar în presă. Am fost să susțin protestul, dar nu ca avocat, ci ca simpatizant în urma apariției pe Facebook despre protest, în ideea de a susține în public. În calitate de cetățean. Am stat în lateral. Mi s-a părut o inițiativă civică care trebuie susținută, de a fi alături de ei pentru că au dreptate”, ne-a spus avocatul.

Până acum, conducerea Baroului Cluj nu a exprimat nicio poziție vizavi de modificările la legile justiției și la codul penal și de procedură penală.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns