fbpx

Judecător de la Tribunalul București, sancționat cu mutarea disciplinară timp de 2 ani la altă instanță

Judecătorul Cătălin Oprea de la secția penală a Tribunalul București a fost sancționat pentru întârzieri în soluționarea cauzelor.

”Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Oprea Cătălin Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, în prezent delegat la Tribunalul Ialomiţa.

În baza art.273 alin.(1) lit.c) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor aplică domnului Oprea Cătălin Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, în prezent delegat la Tribunalul Ialomiţa, sancțiunea disciplinară constând în „mutarea disciplinară pentru o perioadă efectivă de doi ani la Tribunalul Ialomiţa” pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.271 lit. g) teza I din același act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

Art.271 lit. g) – nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile;

Judecătorul  Cătălin Vasilică Oprea a mai  fost sancționat disciplinar pentru că nu și-a îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de magistrat, conform legii. Salariul acestuia a fost redus cu 15% timp de trei luni din cauza întârzierii în redactarea unei motivări în dosarul care viza un prejudiciu de 25 de milioane de lei adus de către mai mulți inculpați, printre care și Maricel Păcuraru, proprietarul Realitatea Plus. Procesul a trenat la Tribunalul București timp de 8 ani.

Oprea a devenit magistrat prin examenul de admitere directă după ce a lucrat ca jurist la Consiliul Județean Bistrița Năsăud.  Ulterior, s-a transferat din Bistrița la București, iar acum este magistrat detașat în Ialomița.

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!