Acasă » ȘTIRI » Judecător de la Curtea de Apel Cluj, exclus din magistratură

Judecător de la Curtea de Apel Cluj, exclus din magistratură

Un judecator de la Sectia comerciala si de contencios administrativ de la Curtea de Apel Cluja fost exclus din  magistratura. El poatesa atace la ICCJ hotararea Sectiei dela CSM.

Comunicatul CSM:

”În şedinţa de azi, 9 mai 2018, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului judecător S R, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj, în prezent suspendat din funcţie.

În temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, s-a aplicat domnului judecător sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a)  şi c) din acelaşi act normativ –manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”, respectiv atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns