fbpx

Judecator de la CA Bucureşti acuzat de luare de mită

Judecătorul Stan Mustaţă, unul dintre magistraţii din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care-l judecă pe Dan Voiculescu, este suspectat de către procurorii DNA de luare de mită.

Judecătorul Stan Mustaţă a fost ridicat de la Curtea de Apel Bucureşti, urmând să fie audiat. Judecătorul Stan Mustaţă trebuia să judece, astăzi, împreună cu un alt magistrat, apelurile formulate în dosarul în care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

La termenul din 8 aprilie, judecătorul Stan Mustaţă a formulat o cerere de abţinere. Judecătorul arăta că, în urma unor materiale de presă “neadevărate”, în care se relatează presupuse interese ale sale în acest dosar, formulează cererea de abţinere, pentru eliminarea oricăror dubii sau suspiciuni. Cererea a fost respinsă, astfel că Stan Mustaţă a continuat să judece acest dosar.

 

mateut ghe

 

“Vă mărturisesc că sunt suprins pentru că este un magistrat care  a avut constant o evoluţie profesională pe care am apreciat-o şi în alte cauze. Vom vedea cum vor evolua lucrurile şi care sunt motivele pentru care a fost chemat la DNA”, a declarat avocatul lui Voiculescu, clueanul Gheorghiţă Mateuţ.

 

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Judecătorul Stan Mustaţă judecă şi contestaţia în anulare a lui Mihai Stoica în cazul condamnării din dosarul transferurilor.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina