Judecătorul Lucian Buta

Judecător clujean fără mască la protestul organizat de AUR în Cluj contra vaccinării obligatorii

Judecătorul Lucian Buta de la secția penală a Judecătoriei Cluj-Napoca a fost surprins fără mască la protestul organizat de AUR duminică în centrul Clujului contra vaccinării obligatorii.

”Membrii și simpatizanții AUR au protestat, duminică, la Cluj împotriva vaccinării obligatorii. ”Stop dictaturii”, ”Libertate”, au scris membrii AUR pe pancartele afișate. Protestul a fost organizat de deputatul AUR din Cluj, Ilie-Alin Colesa.

Chiar în pozele postate de acesta pe Facebook apare judecătorul Lucian Buta, care într-o fotografie este fără mască pe stradă. Acesta are în mâini o foaie pe care scrie ”Corpul meu, alegerea mea. Nu obligativității vaccinării!”

”Exemplu de nerespectare a regulilor impuse de autoritati oferit de judecatorul clujean Lucian Buta.”, ne-a scris un cititor.

Contactat de Clujust.ro, judecătorul Lucian Buta ne-a transmis că nu dorește să exprime o poziție cu privire la protest, prezența lui acolo fiind suficientă.

Liderul AUR Cluj, Alin Colesa a precizat despre protest: ”Proiectul legii vaccinării obligatorii din 2017 trebuie respins. Conform acestuia, cu toții, nu doar copiii, vom putea fi vaccinați, indiferent dacă vrem sau nu vrem, doar la un ordin de ministru. Atât. La ordinul unui Vlad Voiculescu, Nelu Tătaru sau Raed Arafat, indiferent de ce părere aveți sau ce contraindicații aveți, dvs sau copiii dvs.

În anul care s-a scurs, lucrurile au luat-o razna. În Parlament vin multe ordonanțe și legi care propun măsuri restrictive, care contravin drepturilor fundamentale, de data aceasta motivul fiind pandemia.

La fel, trebuie respinse din fașă orice tentative de pașaport de vaccinare și de limitare a libertăților. Singuri în Parlament nu vom reuși, suntem prea mici încă. E nevoie de voi, cei care puteți, să ieșiți și să luptați pentru libertate. Așa că vă rog și vă cer: veniți duminică, 7 martie, 15:00, în fața Parlamentului pentru a protesta ca societate civilă(fără partizanat politic), la chemarea Alianței Părinților. Nu contra vaccinării, dar pentru libertatea de a decide”

În acest moment, vaccinarea nu este obligatorie în România.

Articolul 99 din legea 303/2004 privind Statutul magistraților prevede: Constituie abateri disciplinare:

d) desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu

Lucian Buta este magistrat din 2000, când a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ilfov prin decret al președintelui Emil Constantinescu. A stat doar în stagiatură la parchetul din Ilfov, după care s-a transferat pe post de judecător la Judecătoria Cluj-Napoca, unde activează de circa 15 ani. Acesta are un stil aparte de judecată, este meticulos și îi place să țină în frâu desfășurarea ședinței, indiferent ce avocat este în fața lui. Vezi aici cum l-a pus la punct pe profesorul Gheorghiță Mateuț.

Comments

comentarii

După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.... Citește mai mult
Duminică seara de la ora 19:00 va avea loc meciul dintre „U” Cluj şi Hermannstadt, pe Cluj Arena.... Citește mai mult

Lasă un răspuns