fbpx

Judecătoarea care a vorbit de ”rețele de interese în justiția locală”, suspendată 6 luni!

Judecătoarea Crina Muntean de la secția penală a Tribunalului Bihor, care a vorbit într-un interviu de presă despre ”rețele de interese în justiția locală”, a fost suspendată din funcție timp de 6 luni.

Secția pentru judecători în materie disciplinară din CSM a decis, astăzi, cu majoritate de voturi: ”Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Muntean Crina – judecător în cadrul Tribunalului Bihor.

În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Muntean Crina – judecător în cadrul Tribunalului Bihor, sancţiunea disciplinară constând în „suspendarea din funcţie pentru o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Prevederea în baza căreia a fost sancționată sună în felul următor: ” manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”

Citește aici pentru ce a fost cercetată disciplinar

Comments

comentarii

Lasă un răspuns