fbpx

Jandarmii au oprit protestul avocaților stagiari din Cluj! ”În baza legii 550” (!?) FOTO/VIDEO

Jandarmii au intervenit cu duba la protestul avocaților stagiari din fața Curții de Apel Cluj, deși era pașnic, iar tinerii respectau distanțarea socială și purtau măști.

Jandarmii i-au legitimat pe toți avocații stagiari și cel mai probabil vor primi acasă sancțiuni. De asemenea, le-au spus să plece de acolo, iar tinerii timorați au plecat.

Întrebat în baza la ce îi legitimează, un jandarm a răspuns că se aplica sancțiuni în baza articolului 55 din legea 550, prin care sunt interzise mitingurile și procesiunile.. În realitate, e vorba de legea 55/2020 privind starea de alertă.

”Noi respectăm măsurile de distanțare socială, e un protest pașnic, nu facem rău nimănui. După ce am vorbit, a dat prin stație că respectăm măsurile, ne-au numărat, ne-au adus la cunoștință că nu avem voie nicio manifestație publică și că urmează să fim sancționați dacă nu respectăm și că urmează să ne legitimeze pe toți. Ne-au legitimat pe fiecare”, a spus pentru Clujust liderul avocaților stagiari, Cristian G.

 

Amintim că avocații stagiari protestează pentru anularea unor întrebări de la examenul de definitivat, pe care le consideră absurde și fără logică, motiv pentru care au lansat și o petiție. Aceasta a fost semnată de 1004 avocați, din care 358 defintivi.

Președintele UNBR, Traian Briciu, a convocat ședința Comisiei Permanente pentru azi 17.11.2020, în cadrul căreia se va analiza situația examenului de absolvire a INPPA.

La protestul stagiarilor din București, jandarmii au fost prezenți peste drum, dar nu au intervenit și nu au dat amenzi.

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!