fbpx
Ioan Bene

Ioan Bene a fost eliberat din arest preventiv

Omul de afaceri Ioan Bene iese din arestul preventiv al Capitalei. Curtea de Apel București a hotărât astăzi schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Clujeanul Ioan Bene a fost arestat preventiv la București în data de 2 iulie, alături de alți doi bărbați, între care interlopul Bogdan Preda din Ploiești, zis ”Bijucă”, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. În dosar sunt cercetate în total zece persoane. ”În calitate de asociat al S.C. BB Imobiliare  SRL (calitate deţinută prin intermediul S.C. Ben&Ben Company S.R.L şi S.C. Ben&Ben  S.A) şi persoană care controla în fapt întreaga activitate a societăţii, cu bună ştiinţă, a determinat încheierea contractului de vânzare – cumpărare cu S.C. Activ Generals Tradings SRL., având ca obiect terenul situat în jud. Prahova, com. Puchenii Mari, în scopul înregistrării în contabilitatea societăţii a facturii seria AGT nr.58/11.08.2008 în valoare de 55.663.939,80 lei, înregistrare prin care S.C. Ben& Ben Invest SRL a dedus în mod ilegal  T.V.A. în cuantum de 8.887.519,80 lei (aproximativ 2.5 mil. euro la nivelul anului 2008 şi 2 mil. euro în prezent)”, scrie despre Bene în referatul procurorilor pentru arestarea preventivă.

După câteva zile de la arestare, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația lui Bene. Avocații acestuia au cerut apoi înlocuirea măsurii arestului preventiv, care iată că a fost admisă de Curtea de Apel București. Surse apropiate omului de afaceri spun că acesta va veni luni în Cluj. Acesta a lipsit la ultimul termen de judecată din dosarul ”Uioreanu” din cauză că era audiat la parchet la București, motiv pentru care audierea a trei angajați din companiile lui a fost amânată pentru septembrie.

Comments

comentarii

Un spectacol de artificii și drone a avut loc vineri seară, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Au fost momente emoționante de 1 Decembrie la bordul unui avion al companiei Wizz Air. Cei 200 de pasageri ai aeronavei au cântat în cor cântecul „Noi suntem români”, acompaniați de muzicieni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!