fbpx
Ioan Bene

Ioan Bene a fost eliberat din arest preventiv

Omul de afaceri Ioan Bene iese din arestul preventiv al Capitalei. Curtea de Apel București a hotărât astăzi schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Clujeanul Ioan Bene a fost arestat preventiv la București în data de 2 iulie, alături de alți doi bărbați, între care interlopul Bogdan Preda din Ploiești, zis ”Bijucă”, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. În dosar sunt cercetate în total zece persoane. ”În calitate de asociat al S.C. BB Imobiliare  SRL (calitate deţinută prin intermediul S.C. Ben&Ben Company S.R.L şi S.C. Ben&Ben  S.A) şi persoană care controla în fapt întreaga activitate a societăţii, cu bună ştiinţă, a determinat încheierea contractului de vânzare – cumpărare cu S.C. Activ Generals Tradings SRL., având ca obiect terenul situat în jud. Prahova, com. Puchenii Mari, în scopul înregistrării în contabilitatea societăţii a facturii seria AGT nr.58/11.08.2008 în valoare de 55.663.939,80 lei, înregistrare prin care S.C. Ben& Ben Invest SRL a dedus în mod ilegal  T.V.A. în cuantum de 8.887.519,80 lei (aproximativ 2.5 mil. euro la nivelul anului 2008 şi 2 mil. euro în prezent)”, scrie despre Bene în referatul procurorilor pentru arestarea preventivă.

După câteva zile de la arestare, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația lui Bene. Avocații acestuia au cerut apoi înlocuirea măsurii arestului preventiv, care iată că a fost admisă de Curtea de Apel București. Surse apropiate omului de afaceri spun că acesta va veni luni în Cluj. Acesta a lipsit la ultimul termen de judecată din dosarul ”Uioreanu” din cauză că era audiat la parchet la București, motiv pentru care audierea a trei angajați din companiile lui a fost amânată pentru septembrie.

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!