Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Investitor imobiliar din Cluj executat cu o pensie de întreținere de 2 milioane lei pentru o fetiță de 8 ani
Radu Căciulă și fiica lui

Investitor imobiliar din Cluj executat cu o pensie de întreținere de 2 milioane lei pentru o fetiță de 8 ani

Un investitor imobiliar din Cluj este executat silit pentru peste 2 milioane de lei, reprezentând pensie de întreținere pentru o fetița de 8 ani, de către mama ei, care este notar public.

Investitorul imobiliar Radu Căciulă și notarul public Laura Mihaela Ilcas din Glodeni, judetul Mures, care functionează in Cluj-Napoca in urma unei asocieri cu celebrul notar Tony Gorun, au împreună, în urma unei relații de concubinaj, o fetiță în vârstă de 8 ani.  Intre cei doi s-au derulat zeci de procese pe rolul instantelor clujene, Radu Caciula sustinand ca are nevoie de sprijinul instantelor pentru toate demersurile importante referitoare la minora, de la alegerea scolii pe care aceasta o frecventeaza, la excursii in strainatate si chiar interventii chirurgicale necesare pentru minora.

Printr-o sentință a Judecătoriei Cluj-Napoca din 2013, rămasă definitivă prin decizia Tribunalului Cluj din noiembrie 2014, s-a dispus exercitarea autoritățiii părintești cu privire la minoră de către ambii părinți.

Prin aceeași sentință judecătorească, Radu Căciulă a fost obligat să plătească pensie de întreținere în favoarea fetiței în cuantum lunar de 1/4 din veniturile lunare nete pe care acesta le realizează până la majoratul minorei sau până la noi dispoziții, , cuantum stabilit in primul rand in functie de adeverinta de salariu depusa de catre acesta la dosar. De asemenea, s-a stabilit un program după care fetița stă cu tatăl ei. Practic, aproape jumătate diin timp fetița stă cu tatăl ei.

În funcție de salariul pe care îl are la o firmă, Radu Căciulă a plătit și plătește o pensie de întreținere de circa 700 de lei, plus costurile la o școală privată de aproape 3.000 lei pe lună, plus excursii și cadouri.

Referitor la costurile de scolarizare,  Laura Ilcas a sustinut permanent ca nu are posibilitatea sa le achite, desi in diverse procese pe care le are cu Radu Caciula a achitat mii de euro pentru serviciile unor avocati renumiti.

Fata de faptul ca minora sta jumatate din timp la tata, Radu Caciula a initiat un nou demers in instant, prin care cere eliminarea pensiei de intretinere, ca nejustificata, urmand ca fiecare dintre parinti sa suporte cheltuielile cu minora aferente perioadei in care se afla la el.

Probabil nemultumita de acest demers, mama s-a dus, in septembrie 2017,  la un executor judecătoresc și a solicitat în numele minorei ca tatăl să plătească 1/4 din veniturile nete, iar în 27 octombrie, executorul Diana Stolnean a emis un titlu executoriu în care arată că Radu Căciulă are un debit datorat către fiica lui de 2.085.193 lei (circa 460.000 de euro), reprezentând ”pensie întreținere neachitată, datorată pe perioada 06.11.2013-octombrie 2017”. Pentru a se stabili această sumă, s-a ținut cont de faptul că bărbatul a vândut câteva apartamente deținute într-un ansamblu din Baciu. Cu acei bani, Căciulă a cumpărat un teren în zona complexului studențesc Hasdeu, care acum este sub sechestru împreună cu toate celelalte bunuri detinute de catre Căciulă.

Investitorul imobiliar a precizat pentru Clujust.ro că va ataca, prin avocatul său, încheierea executorului cu contestație la executare, urmand a apela de asemenea la toate mijloacele legale de aparare a drepturilor sale, inclusiv plangeri penale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina