fbpx

Informații oficiale de la Judecătoria Sector 1 despre situația infectării cu Covid

În cadrul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti a fost confirmată o singură persoană (grefier) ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. .

Vă aducem la cunoştinţă ca la data de 2 iulie  doamna grefier a adus la cunoştinţa instanţei faptul că o prietenă, cu care se întâlnise ultima dată duminică, în data de 28 iunie, s-a simţit rău şi avea simptome care ar fi putut să fie specifice SARS-CoV-2, contactând serviciul ambulanţă, cu care s-a deplasat la spital.

Din data de 3 iulie s-a luat măsura autoizolării la domiciliu a doamnei grefier,  până la primirea rezultatului analizelor prietenei acesteia.

La data de 6 iulie 2020,  doamna grefier , aflându-se în continuare în autoizolare, a adus la cunoştinţa instanţei faptul că prietena dânsei a fost confirmată pozitiv.  În aceeaşi zi, pe fondul unui puseu de tensiune, doamna grefier a chemat serviciul ambulanţă şi a fost testată.

Deşi testul a fost făcut în ziua de luni,  6 iulie,  numărul de telefon al doamnei grefier a fost consemnat greşit şi nu a fost sunată de nicio persoană de la Direcţia de Sănătate Publică, motiv pentru care a luat legătura cu spitalul unde şi-a făcut testul, făcând demersuri pentru înaintarea buletinului de analize pentru a îl putea prezenta angajatorului.        Rezultatele   analizei  au fost transmise de către unitatea medicală  Judecătoriei sectorului 1 în data  de miercuri, 08.07.2020, ora 18.03, conform buletinului de analize 305271.

S-au luat toate măsurile pentru a proteja personalul instanţei şi justiţiabilii. De îndată ce a fost confirmat diagnosticul, la nivelul instanţei  şi cu sprijinul Tribunalului Bucureşti au fost luate toate măsurile specifice în situaţia confirmării unui caz de infectare cu virusul   SARS-CoV-2:

– în data de  08 iulie, a fost sesizată Direcţia de  Sănătate Publică,

– s-a efectuat ancheta epidemiologică, în conformitate cu metodologia stabilită de  Direcţia de Sănătate Publică şi sub îndrumarea acesteia,

– contacţii direcţi/apropiaţi  (5 persoane, grefieri)  au intrat în autoizolare la domiciliu.

În aceeaşi zi,  în data de 08.07.2020, în intervalul orar 20.00 – 22.00, s-a  procedat la dezinfectarea tuturor spaţiilor din cadrul instanţei, inclusiv a sălilor de şedinţă,  conform procesului verbal  de constatare a execuţiei calitative şi cantitative a serviciilor de dezinfecţie combativă şi preventivă SARS-CoV-2 nr. 002_GD din 08.07.2020, cu substanţe biocide specifice, prin metoda nebulizării.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina