Acasă » ȘTIRI » Inculpat ingenios. După metoda inedită de scos bani din bancă, le-a ”copt” una și magazinelor din Vivo

Inculpat ingenios. După metoda inedită de scos bani din bancă, le-a ”copt” una și magazinelor din Vivo

Polițiștii clujeni cercetează trei persoane acuzate că au înșelat magazine din complexul comercial Vivo printr-o metodă ingenioasă. Unul dintre suspecți este deja arestat preventiv în altă cauză, fiind acuzat de DIICOT Cluj, alături de alți doi bărbați, că ar fi păgubit o bancă cu 72.000 lei.

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au identificat trei persoane – doi bărbați și o femeie –  bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Mai exact, cei doi bărbați ar fi reușit să cumpere produse la prețuri mai ieftine decât cele reale prin schimbarea etichetei, iar femeia i-ar fi așteptat cu mașina la Vivo.

”Conform probatoriului administrat, în perioada septembrie – octombrie a.c., doi bărbaţi, de 25 şi 34 de ani, din comuna Aghireşu, ar fi comis 8 acte materiale de înşelăciune, fapte care s-ar fi produs într-un magazin de pe raza comunei Floreşti, fiind cauzat un prejudiciu de circa 19.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că, cei doi bărbaţi ar fi schimbat etichetele care conţineau codurile de bare de pe produse, reuşind astfel să cumpere bunuri cu sume mai mici decât cele reale. Activitatea acestora ar fi fost sprijinită de o femeie, de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi asigurat transportul celor doi şi al produselor.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

În data de 4 octombrie, polițiștii au organizat o acţiune pentru prinderea în flagrant a unuia dintre cei bănuiţi. Astfel, bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost depistat în timp ce încerca să vândă o consolă de jocuri video obţinută în modul prezentat, în urma postării unui anunţ de vânzare pe un site de profil. De asemenea, mai multe bunuri, precum trotinete electrice, routere wireless, expresoare de cafea, saltele, etc., care ar fi fost dobândite în mod ilicit, au fost oferite spre vânzare pe un site de profil.

Poliţiştii au reuşit să recupereze produse, în valoare de circa 15.000 de lei, provenite din comiterea infracţiunii.

La data de 9 octombrie, poliţiştii au dispus reţinerea femeii şi a bărbatului în vârstă de 25 de ani, celălalt bărbat implicat fiind arestat preventiv în altă cauză în această perioadă.

Potrivit surselor Clujust.ro, cel arestat preventiv este Fekete Marczika Istvan din dosarul de mai jos. Acesta este deja trimis în judecată în alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca pentru punerea în circulatie de valori falsificate.

Metoda inedită prin care a fost păgubită o bancă cu 72.000 lei: Retrageri simultane din același cont

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina