fbpx

În ”cuptoarele” UNBR – INPPA se coace proiectul avocatului specializat

În minuta ședinței Comisiei permanente a UNBR din 12 iunie apare că s-a analizat și s-a apreciat necesar profesiei proiectul avocatului specializat. Avocații care nu sunt în forurile de conducere se întreabă despre ce e vorba?

“Referitor la proiectul avocatului specializat, Comisia Permanentă a luat act de propunerile prezentate, l-a analizat, a apreciat că este necesar profesiei și l-a aprobat în principiu, urmând ca, până la data de 1 iulie 2020, membrii Comisiei Permanente să facă și alte propuneri și observații, ce vor fi centralizate și analizate la viitoarea ședință, când se va finaliza o formă agreată de Comisia Permanentă, ce va fi pusă în discuția membrii Consiliului.”, se arată în minuta ședinței.

Avocata Silvia Uscov din Baroul București a ridicat întrebări cu privire la proiect:

”Avocatul specializat? O afacere marca UNBR – INPPA? Ne pregătește UNBR-ul alte examene sau o validare a specializării noastre?

La UNBR ma simt ca la Parlament. După ce se iau deciziile de forurile noastre, suntem puși in fata faptului împlinit. Și îmi aduc aminte de alte propuneri, cum a fost cea in care, dacă doreai sa pui concluzii la o instanța superioară, trebuia sa dai examen mai întâi.
Are cineva mai multe amănunte referitoare la proiectul “avocatului specializat”?

Later edit: Înțeleg (pe surse, ca avocații care nu sunt in conducere nu trebuie sa afle despre astfel de proiecte) ca, dacă vrea avocatul sa se prezinte ca avocat specializat in, sa zicem, dreptul muncii, mai întâi treci pe la casierie și apoi îți spune INPPA ca ești specializat.

Sa înțeleg ca rolul UNBR este doar de a inventa proceduri prin care sa încaseze și mai mulți bani? Și eventual sa dea comunicate, împreuna cu toate barourile din țara, pentru o situație care nu mai prezintă interes pentru ceilalți avocați?”

O altă avocată, Cornelia Lalu, a scris pe Facebook: ”CP a luat act de propunerile prezentate, le-a analizat și le-a aprobat în principiu. Dragi colegi votanți, mă întreb cine sunt cei care au făcut propunerile, ce conțin aceste propuneri și de ce așa din minim respect nu au fost supuse unei mici dezbateri (chiar și online)?”

”Știe cineva cum arată ”proiectul avocatului specializat”? Ce conține? Trebuie cumva să ”cumpărăm” aceste specializări? Cine apreciază că este necesar profesiei.. cei 15 membri ai Comisiei permanente, fără consultarea avocaților? Alți bani ce trebuie plătiți de avocați?”, a precizat cunoscuta avocată Cosmina Cerva din București.

Baroul Cluj nu are reprezentant în Comisia permanentă UNBR. În schimb, au barourile Sălaj și Brăila, care nu au împreună avocați nici cât un sfert din cel clujean

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina