fbpx

Imperiul Buzoianu. Toate firmele și asociații candidatului la Primăria Cluj-Napoca

Fără îndoială, Octavian Buzoianu este cel mai bogat om care și-a anunțat vreodată candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Pe lângă cele două afaceri mari menționate în prezentarea de candidat, Clujust.ro vă arată toate firmele și asociații omului de afaceri, fost vicepreședinte Ursus.

hotel opera plazaNumele lui Octavian Buzoianu este cel mai des asociat cu fabrica de bere Ursus, la care a avut mai multe funcții până în mai 2014, între care și cea de vicepreședinte. ”În prezent, alături de familia sa, Octavian Buzoianu conduce afaceri din domeniul hotelier, agricultură și imobiliare. El coordonează proiectul Cluj Business Center, cel mai complex sistem de business și servicii din Cluj. Octavian Buzoianu este, de asemenea, implicat în managementul primului hotel de 5* din Cluj, Opera Plaza”, scrie în mapa de prezentare a candidatului.

Hotelul Opera Plaza funcționează pe firma Hold Invest SRL, în care este asociat unic și administrator Călin Buzoianu, fratele lui Octavian. Hold Invest dețint 85 % din firma Modern Farm SRL, ce are ca obiect de activitate ”creșterea bovinelor” și operează o fermă la Jucu. În această din urmă firmă este asociat cu 15% unul dintre fiii lui Octavian Buzoianu, Vlad Bogdan. Spre sfârșitul lunii februarie, asociații au hotărât revocarea din funcția de administrator al Modern Farm SRL a lui Octavian Buzoianu, probabil pentru a-l lăsa să se pregătească de campania electorală.

cluj business centerClădirea de birouri Cluj Business Center de pe strada Henri Barbusse, construită pe locul fostei fabrici de dulciuri Feleacul, este deținută de societatea pe acțiuni Felinvest SA, frații Buzoianu fiind acționari majoritari. Călin Buzoianu este președintele Consiliului de Administrație. Octavian Buzoianu este general manager al clădirii de birouri. Acționarii Felinvest au aprobat în toamna anului trecut finanțarea proiectului imobiliar rezidențial CBC Apartments, care se va construi lângă clădirea de birouri.

Iar când ai atâtea clădiri și proiecte este bine să ai și propria firma de construcții. Astfel, Octavian Buzoianu deține 35% din societatea Modern Bau SRL, în care este asociat cu Ionel Bidian (35%) și George Mihalca (30%). În aprilie 2015, Buzoianu s-a retras din funcția de administrator, care a fost preluată de Ionel Bidian. Mangerul firme este Mircea Valentin Prunean. Profitul Modern Bau a sărit în 2011 la 518.000 lei, față de 47.000 în 2010. Apoi, în 2012, profitul a fost de 811.000 lei, iar în 2014 a fost de 482.000 lei. Cei trei dețin și firma Modern Invest Consulting, ce are ca obiect de acitivitate ”Activitati de inginerie si consultanta tehnica”. Omul de afaceri Octavian Buzoianu mai are și firma Transilvania Sport Horse Company, care administrează o herghelie la Jucu.

modern bau

 

Comments

comentarii

Îmbătrânirea populației României dă motive de îngrijorare economiștilor. VEZI care este vârsta medie a Clujului.... Citește mai mult
Gospodinele pot pune pe masa de Rusalii fructe și legume proaspete. Piața volantă din centrul Clujului are program prelungit astăzi, până la 17:30.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!