fbpx

ÎCCJ a decis: În cazul executării silite a unei instituții publice, sumele cu destinația de salarii nu pot fi poprite

ÎCCJ a decis asupra unui recurs în interesul legii (RIL): În cazul executării silite a unei instituții publice, sumele cu destinația de salarii nu pot fi poprite.

Decizia nr.1 din 2020 a Completul pentru soluţionarea recursurilor în interesul legii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este:

”Admite recursul în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și, în consecință, stabilește că:

În interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 1 alin. (2) din Ordonanța Guvernului nr. 22/2002 privind executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice, stabilite prin titluri executorii, aprobată cu completări prin Legea nr. 288/2002, cu modificările si completările ulterioare și art. 781 alin. (5) lit. c) din Codul de procedură civilă [fost art. 452 alin. (2) lit. c) din Codul de procedură civilă de la 1865], sumele destinate plății drepturilor salariale, aflate în conturi deschise la unitățile de trezorerie și societăți bancare, nu pot face obiectul executării silite prin poprire.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.”

Sesizarea cu RIL aparține Parchetului de pe lângă Înalta Curte

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina