fbpx

Guvernul despre acțiunea împotriva OUG privind alocațiile copiilor: ”este inadmisibilă”

Guvernul a răspuns la plângerea prelabilă înainte de acțiunea în instanță împotriva OUG nr.2/2020 privind prorograrea majorării alocațiilor pentru copii.

”Cererea este inadmisibilă întrucât întrucât ordonanțele Guvernului nu sunt acte administrative, ci reprezintă acte normative de autoritate cu putere de lege, emise de Guvernul României, în temeiul art.115 din Constituția României, potrivit principiului delegării legislative”, scrie în răspunsul semnat de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, postat pe Facebook de avocatul care se ocupă de acțiune.

Fostul consilier al Liei Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, a înaintat Guvernului o plângere prealabilă în legătură cu dublarea alocațiilor pentru copii. În cazul în care Executivul nu dublează alocațiile de la 1 august, conform legii, Vasilcoiu amenință cu un proces colectiv. Acesta consideră că ar trebui să le fie plătite copiiilor, retroactiv, majorările de alocație care ar fi trebuit date de la începutul anului.

Numărul părinților care au aderat la acțiune a ajuns la 18.000.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina