fbpx

Grefierii sunt la datorie, cu masti si dezinfectant in salile de judecata

Sindicatul National al Grefei Judiciare Dicasterial a postat fotografii dintr-o sala de judecata de pa Curtea de Apel Cluj cu mesajul sugestiv: “Și personalul din Justiție este la datorie. Stati acasa! Justitia functioneaza!”

In fotografii se vede o grefiera cu masca medicala pe față si cu dezinfectant pe masa, langa dosare.

“În perioada stării de urgență nu se poate împiedica accesul la justiție.

Deși se judecă numai cauzele deosebit de urgente, în spatele ușilor închise ale instanțelor judecătorești și ale parchetelor de pe lângă acestea se desfășoară activitățile specifice, cu un program de lucru restrâns, în schimburi sau de la domiciliu, personalul auxiliar de specialitate trebuind sa asigure serviciile esențiale ale instanțelor și parchetelor.

Chiar dacă depunerea actelor procedurale se face prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare, acestea sunt deservite tot de grefieri. Actele se primesc, se înregistrează, se repartizează și se judeca dosarele urgente, celelalte se suspenda de plin drept, iar asta implica efectuarea de operațiuni statistice și tehnice de către personalul auxiliar de specialitate.

Stați acasă! Justiția funcționează!, a transmis sindicatul grefierilor.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina