fbpx

Gîrbovan: ”Acum singura noastră grijă este cea privind sănătatea. Niciodată nu poți să rupi un drept de celelalte drepturi și să spui că ai grijă prioritar și exclusiv de acesta.”

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, marți, la emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, că trăim o perioadă în care unele drepturi fundamentale sunt încălcate, iar rolul statului ar trebui să fie acela de a asigura un echilibru și de a convinge cetățenii că ce se întâmplă este temporar.

Președintele Curții de Apel Cluj, Dana Gărbovan, a declarat, marți seara, la emisiuna „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, că a remarcat în mod special, în această perioadă, o anumită reținere a cetățenilor de a discuta despre drepturi și libertăți fundamentale. Judecătorul explică faptul că măsurile nu se impun cu forța, „nu cerți permanent oamenii”.

„Cumva le-au pus pe toate în suspensie și acum singura noastră grijă este cea privind sănătatea. Niciodată nu poți să rupi un drept de celelalte drepturi și să spui că ai grijă prioritar și exclusiv de acesta. Sunt niște drepturi fundamentale, categoric, importante, însă în același timp, ele, în această perioadă, încalcă mai mult decât de obicei celelalte drepturi, iar rolul statului este de a asigura echilibrul dintre acestea, de a convinge cetățenii că este o perioadă temporară, că măsurile sunt necesare și proporționale, iar măsurile nu le impui cu forța, nu o faci certând permanent oamenii, nu îi faci să se simtă vinovați pentru faptul că au întrebări”, spune Dana Gărbovan, potrivit Mediafax.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina