fbpx
Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Fragment din România reală, nu cea cu salarii mărite…pe hârtie

Fragment din România reală, nu cea cu salarii mărite…pe hârtie

Acest fragment din România reală s-a consumat la Oficiul Poștal de la Gara din Cluj-Napoca. Acolo sunt cozi în fiecare zi pentru că nu mai există personal aproape deloc.

Am mers de mai multe ori pentru a trimite un colet la respectivul oficiu poștal. (Poate vă întrebați de ce nu am apelat la o firmă de curierat. Pentru că sunt nesimțiți și dacă nu ești acasă fix când vin ei, trebuie să umbli să-ți ridici pachetul). Am renunțat de câteva ori când am văzut că e coadă și că funcționează un singur ghișeu din trei. Inițial, am fost nervos pe angajate, crezând că-și bat joc de oameni.

La a treia încercare, am decis să stau la coadă. Când am ajuns la unicul ghișeu funcțional, am întrebat de ce sunt închise celelalte. Răspunsul a fost simplu: ”Pentru că nu mai sunt angajați”. La unul din ghișeele închise era o doamnă care se angajase de două zile și încă nu-și intrase în pâine. Doamna cu care am stat de vorbă mi-a spus că sunt posturi libere, dar nu vine nimeni. Motivul? Salariul de 1300 de lei pe care îl ia în mânâ după 14 ani de muncit la Poștă. Pe hârtie, salariul este aproape dublu, dar se rețin impozitele. Deci unde sunt acele salarii cu care se laudă Olguța și Dragnea? În România paralelă poate.

Așadar, planul a falimenta Poșta pentru a rămâne doar firmele private de curierat funcționează ca uns.

Alin Golban

Comments

comentarii

Lasă un răspuns