fbpx

Fostul ministru Sorina Pintea scapă de control judiciar

Curtea de Apel Cluj a admis, astăzi, contestația fostului ministru al Sănătății din guvernul PSD Sorina Pintea și a revocat măsura controlului judiciar.

Solutia pe scurt: ”În baza art. 205 C.proc.pen., admite contestaţia declarată de către inculpată Pintea Sorina (cu datele personale la dosar), împotriva încheierii penale nr. 391/C/2021 pronunţată la data de 15 aprilie 2021 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Cluj, pe care o desfiinţează integral şi, pronunţând o nouă hotărâre: În baza art. 207 alin. 7 C.proc.pen. rap. la art. 207 alin. 5 C.proc.pen. şi coroborat cu art. 242 alin. 1 C.proc.pen., dispune revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luate în cauză faţa de inculpata Pintea Sotina. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 28 aprilie 2021.”

Dosarul în care este inculpată Sorina Pintea a fost strămutate în februarie la Tribunalul Cluj.

Pintea a fost trimisă în judecată în aprilie 2020 de DNA, acuzată fiind că, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns