Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Fost campion mondial la un sport de contact, arestat preventiv la Cluj pentru tentativă de omor

Fost campion mondial la un sport de contact, arestat preventiv la Cluj pentru tentativă de omor

Un tânăr care în 2014 a fost campion mondial la sportul de contact MMA Kempo a fost arestat preventiv, astăzi, la Cluj pentru tentativă de omor.

Ionuț Petru Szentgyorgyi este acuzat de procurori că împreună cu alte trei persoane au bătut proprietarul unei stâne de oi și un cioban.

”La data de 05.04.2016, în jurul orei 19:30, victimele C. R. şi Ş.F.D., ultimul angajat ca cioban la stâna familiei C., în timp ce se aflau cu turma de oi pe o păşune situată pe raza comunei Jucu, au fost agresaţi de patru persoane prin aplicarea de lovituri cu bâte din lemn (tip baseball), cu pumnii şi cu picioarele, în zona capului şi la corp.

Persoana vătămată C. R. a fost lovită în zona capului, fiind lăsată în stare de inconştienţă, suferind o fractură craniană cu înfundare fronto-temporo-parietală stânga, care a pus în primejdie viaţa victimei.”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj

La scut timp după incident, proprietarul stânei de oi și soția acestuia declarau pentru gazetadecluj.ro că bătaia a pornit de la o pășune: “Ţin să menţionez că totul a pornit de la păşune. Luptătorul şi tatăl lui doresc cu orice preţ parcela noastră. Urma licitaţia în 11 aprilie şi eu cred că de-aia l-or bătut pe soţul ca să nu poată participa şi să câştige ei, cum de altfel s-a şi întâmplat”

În cauză, procurorul anchetator din cadrul Parchetului a pus în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului Ionuț Petru Szentgyorgyi cu privire la săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, respectiv lovire sau alte violenţe, acesta fiind totodată reţinut pentru 24 de ore.

În 25 octombrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, sens în care s-a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 zile.

Szentgyorgyi a fost escortat la sala de judecată de cinci polițiști.

Sportivul este trimis în judecată de DIICOT Cluj într-un dosar alături de alți trei inculpați pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Mai exact, ai fi pus la cale înșelarea mai multor persoane prin metoda Accidentul. În dosar sunt 13 părți civile și părți vătămate. Fostul campion la MMA Kempo era sub control judiciar în acest dosar.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns