Acasă » DIN ȚARĂ » Fost agent SIPA despre celebra arhivă: ”Sunt probate, cu adevăruri, fapte de corupție săvârșite de magistrați”

Fost agent SIPA despre celebra arhivă: ”Sunt probate, cu adevăruri, fapte de corupție săvârșite de magistrați”

Un fost agent al Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA), desființat în 2006, a vorbit despre celebra arhivă cu informațiile strânge de lucrătorii acestui serviciu. ”Sunt probate, cu adevăruri, fapte de corupție săvârșite de magistrați. (…)Nu ne interesa viața privată a magistraților”, spune acesta.

În interviul acordat ziarului Evenimentul Zilei, fostul agent Ionuț Niță declară că arhiva SIPA a fost un ghimpe în coasta magistraților pentru că erau date despre implicarea acestora în infracțiuni de corupție. Datele erau strânse de la deținuți și transmise ulterior celor care aveau o decizie și care puteau să facă un dosar.

„Eu vă pot răspunde direct. În multe dintre materialele pe care le strângeam sunt probate, cu adevăruri, fapte de corupție săvârșite de magistrați, procurori, judecători. Urmează ca membrii Comisiei Parlamentare să dezvăluie acest lucru. Nu se căutau informații în mod expres despre viața magistraților. Sub nici o formă nu erau aceste aspecte importante. Nu ne interesa viața privată a magistraților. Dar apăreau ulterior conexiuni care se făceau între nevasta deținutului X și a magistratului Y. Nu puteai să treci cu vederea aceste aspecte. Aceste aspecte se încadrau deja la fapte de corupție și trebuia să le semnalezi.

Informațiile ajungeau la superior și apoi la București. De acolo erau trimise la ministrul Justiției și celorlalte foruri care aveau competențe pe fapte de corupție. Oricare dintre persoanele care au criticat arhiva SIPA nu au decât să se adreseze Comisiei Parlamentare care va scoate la iveală ce s-a scris acolo. Eu nu am fost plătit să scriu că judecătorul X se întâlnea și era de mână cu soția, soțul deținutului Y. Eu am fost plătit să fac rost de informații, strict, strict numai pe fapte de corupție. Eram prea bine instruit să nu fac diferența între o faptă de corupție și o poveste de iubire”, mai adaugă Ionuț Niță.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns