Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » EXCLUSIV: Un clujean este acuzat de tentativă de omor după ce i-a dat foc soției cu spirt medicinal și o brichetă

EXCLUSIV: Un clujean este acuzat de tentativă de omor după ce i-a dat foc soției cu spirt medicinal și o brichetă

Un clujean este acuzat de tentativă de omor și a fost arestat preventiv după ce i-a dat foc soției cu spirt medicinal și o brichetă în a doua zi de Paști. Cei doi sunt căsătoriți de 24 de ani. Un caz cum numai pe Clujust.ro puteți citi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au efectuat, iniţial, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Prin ordonanţa procurorului emisă la data de 13 aprilie 2018, s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului Victor –Beniamin Bene pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. A doua zi, bărbatul a fost arestat preventiv de către un judecător de dreturi și libertăți de la Tribunalul Cluj, măsura fiind confirmată la Curtea de Apel.

În motivarea propunerii de arestare preventivă se arată că ”sunt îndeplinite toate condiţiile necesare pentru luarea măsurii arestării preventive, în cauză existând probe care conturează presupunerea rezonabilă că inculpatul ar fi comis infracţiunea de care este acuzat, constând în aceea că în data de 09.04.2018, în jurul orei 19:00, pe fondul unui conflict în familie, în timp ce se afla la locuinţa de domiciliu din mun. Cluj-Napoca , B-dul.. nr… , şi-ar fi stropit soţia, pe numita B. S., cu spirt medicinal, în partea superioară a corpului, inclusiv la nivelul capului, după care ar fi incendiat-o cu ajutorul unei brichete, cauzându-i arsuri de gradul I, II A, II B, fără semne celsiene locale, la nivelul membrului superior drept faţa dorsală, regiunea hemitoracică dreaptă, regiunea geniană dreaptă, parieto-auriculară dreaptă, leziuni traumatice ce pot necesita 15-17 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, până la ora examinării medico-legale acestea nepunând în primejdie viaţa victimei. De asemenea, s-a apreciat că inculpatul prezintă pericol pentru ordinea publică, raportat la împrejurările concrete în care a fost comisă fapta şi la datele ce caracterizează persoana sa, ceea ce face necesară privarea sa de libertate.”

Reprezentantul Ministerului Public a dorit să sublinieze ”manifestarea violentă a inculpatului, materializată prin incendierea partenerei de viaţă, după 24 de ani de căsnicie, prin intermediul unei substanţe extrem de volatile şi anume alcool etilic. Aceste considerente pe care le-a avut în vedere se referă şi la necesitatea izolării inculpatului de mediul familial concret şi de societate, având în vedere imprevizibilitatea acestuia şi reacţia acestuia extrem de violentă, pe fondul consumului de alcool. Aceste cauze generatore se bazează atât pe consumul excesiv de alcool, consumat zilnic, cât şi pe frustrările inculpatului, datorate lipsei unui loc de muncă stabil şi a dificultăţilor financiare pe care le întâmpină familia, aspecte care au condus la acest eveniment tragic, în a doua zi de Paşti.”

Inculpatul, având ultimul cuvânt la momentul judecării cererii de arestare, a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi ”să ia decizia pe care o merită”. Totodată a arătat că îi pare rău şi regretă enorm fapta săvârşită.

I-a spus soției la momentul atacului că-i dă foc

Instanța a apreciat că ”în speţă apreciem că există probe care conturează suspiciunea verosimilă că inculpatul ar fi comis fapta pentru care este cercetat.”

De asemenea, potrivit judecătorului care l-a arestat ”inculpatul se află în situaţia prevăzută de art. 223 alin. 2 din C. proc. pen., din probele administrate rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, iar privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

Acest pericol pentru ordinea publică rezultă din gravitatea faptei săvârşite, a modului şi a circumstanţelor de săvârşire, care vădesc un comportament extrem de violent şi imprevizibil din partea inculpatului, determinat în parte de consumul de alcool, persoana vătămată susţinând că soţul său, pe fondul consumului de alcool devine o persoană violentă atât verbal cât şi fizic. Prin faptul că inculpatul a manifestat faţă de soţia sa, de care îl leagă o perioadă de convieţuire de aproape un sfert de veac, o gravă lipsă de respect, demonstrează un potenţial criminogen ridicat, care poate fi stopat, la acest moment, doar prin luarea măsurii preventive celei mai severe.

Constatăm, în ciuda susţinerilor apărării, că la dosar există probe care fac trimitere la existenţa unui pericol concret pentru ordinea publică, fiind vorba despre aceleaşi probe referitoare şi la existenţa faptei. Pe de altă parte, dar în aceeaşi ordine de idei, leziunile traumatice provocate prin incendiere victimei B. S. , aşa cum sunt acestea descrise în tabloul lezional, trădează modalitatea extrem de violentă prin care agresorul a înţeles să-şi atace victima, căreia i-a şi spus la momentul atacului că îi dă foc, acceptând prin maniera în care a ales să acţioneze, şi anume incendierea victimei prin folosirea alcoolului sanitar – substanţă extrem de inflamabilă, producerea unui rezultat mai grav decât cel specific unei infracţiunii contra integrităţii corporale sau sănătăţii, respectiv decesul persoanei vătămate”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina