Acasă » AVOCATURA » Examenul de intrare în Barou se va da la București pentru toți candidații, în 1 septembrie. Vezi tematica
Sediul INPPA din București

Examenul de intrare în Barou se va da la București pentru toți candidații, în 1 septembrie. Vezi tematica

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România a hotărât ca, anul acesta, examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice va avea loc la București, în 1 septembrie 2017. În anii anteriori, candidații susțineau examenul în orașele celor 6 centre teritoriale INPPA, unul dintre acestea fiind la Cluj.

”Examenul se va susține în mod unitar, în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A. (în continuare I.N.P.P.A.) și se va desfășura prin I.N.P.P.A. cu sediul în București, strada Vulturilor nr. 23, sector 3. Data desfășurării examenului este 01 septembrie 2017, pentru toți candidații. Examenul se va desfășura la București.”, se arată în hotărârea Consiliului UNBR.

Examenul se va desfășura prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.

Materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

Tematica de examen este cea stabilită prin Hotărârea nr. 243 din 17.06.2017 a Consiliului U.N.B.R.

Înscrierea la examen se va desfășura astfel:
– Cererile de înscriere se depun în intervalul 03 iulie 2017 (ora 8.00) – 31 iulie 2017 (ora 16.00) la secretariatul baroului la care candidatul urmează să-și desfășoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis.
– Cererile vor fi însoțite de actele prevăzute în Regulamentul de examen.
– În perioada 01 august 2017 – 10 august 2017 barourile vor verifica dosarele de înscriere la examen iar rezultatul verificărilor se afișează conform prevederilor Regulamentului de examen.

Taxa de examen este de 1000 lei și se va achita în contul I.N.P.P.A. din București. Taxa se repartizează astfel:
a) 500 lei pentru baroul la care se efectuează operațiunile aferente înscrierii la examen, prin activități de secretariat, specifice și prin acte și operațiuni de verificare a actelor ce însoțesc cererea de înscrie re la examen;
b) 500 lei pentru I.N.P.P.A., pentru cheltuielile pe care le implică organizarea examenului;

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina