fbpx

Eparhia Reformată evacuează cu jandarmi și executor oamenii dintr-un imobil retrocedat din Cluj-Napoca

Eparhia Reformată din Ardeal evacuează, astăzi, cu jandarmi și executor judecătoresc oamenii dintr-un imobil retrocedat din Cluj-Napoca.

Biserica reformată a primit prin retrocedare imobilul cu 5 apartamente de pe strada Vald Țepeș in care locuiesc oameni care au contracte cu Statul.

Vor fi scoși în stradă aproximativ 25 de persoane, dintre care 10 minori, trei persoane cu handicap și o persoană operată pe inimă. Imobilul din care se va face evacuarea a fost retrocedat Bisericii Reformate din Someșeni printr-o hotărâre judecătorească în 2013.

”Preotul e prezent aici, refuză inuman să ofere o prelungire, zice că e clădirea lor și gata. Executorul zice că biserica ar putea prelungi trrmenul, preotul zice că executorul e de vină… Absolut incredibil! Primăria nu e aici, asistenta socială nu e aici! Doar poliția și jandarmeria!”, a precizat o persoană care a filmat ce se întâmplă acolo.

”Unde este spiritul milei și ajutorului creștinesc? Nu a aflat Primăria Municipiului Cluj-Napoca despre acest caz de evacuare? Nu a știut primăria despre situația persoanelor marginalizate social cu domiciliul la această adresă? Nu își îndeplinește primăria obligațiile sociale față de cetățeni?

Marți, 2 aprilie 2019, ora 14.00: la ședința Consiliului Local se vor repartiza 2 locuințe sociale printre cei aproape 400 de solicitanți care au depus cereri în 2018!

Unde este legalitatea respectată de autoritățile administrației publice locale?

Oamenii de pe strada Vlad Țepeș și-au depus dosare de locuință socială de peste 10 ani, dar au avut întotdeauna doar punctaje mici care nu le-a dat nicio șansă să li se repartizeze locuințe. Una dintre familiile ce vor fi evacuate a fost declarată neeligibilă! În alte orașe, locuitorii din retrocedate sunt trecuți pe liste speciale, nu sunt dați la o parte!

Legea pentru prevenirea și combaterea marginalizării sociale (116/2002) prevede obligația consiliilor locale de a asigura locuință persoanelor marginalizate social, iar Legea asistenței sociale (292/2011) extinde sfera persoanelor față de care statul trebuie să asigure acest drept, încadrând asigurarea de locuință adecvată printre măsurile pentru combaterea sărăciei.

Legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului (272/2004) spune: în cazul în care părinții sau persoanele care au, potrivit legii, obligația de a întreține copilul nu pot asigura, din motive independente de voința lor, satisfacerea nevoilor minime de locuință, hrană, îmbrăcăminte și educație ale copilului, statul, prin autoritățile publice competente, este obligat să asigure acestora sprijin corespunzător, sub formă de prestații financiare, prestații în natură, precum și sub formă de servicii, în condițiile legii.”, au scris pe Facebook activiștii care îi apără pe oamenii evacuați.

Comments

comentarii

Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.... Citește mai mult
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT într-un dosar de corupție cu zeci de inculpați. Primarul acuză faptul că trimiterea sa în judecată are loc chiar în momentul depunerii candidaturilor.... Citește mai mult

Lasă un răspuns