Acasă » ȘTIRI » După 4 ani de proces, CA Cluj a obligat UNBR să reevalueze lucrările unui candidat de la examenul din 2012

După 4 ani de proces, CA Cluj a obligat UNBR să reevalueze lucrările unui candidat de la examenul din 2012

După patru ani de proces, Curtea de Apel Cluj a obligat UNBR să reevalueze lucrările la cele cinci discipline ale unui consilier juridic care a susținut examenul pentru primirea în profesie ca avocat definitiv în toamna lui 2012. UNBR plătește peste 3.500 lei cheltuieli de judecată.

Marin-Nicolae Filip, membru în Colegiul director al Colegiului Consilierilor Juridici Sălaj, a susținut în octombrie 2012 examenul de primire în profesie ca avocat definitiv. La proba scrisă, care pe atunci nu era grilă, a avut media 6,49, fiind nevoie de minim 7. Fiind nemuțumit, Filip s-a adresat instanței, cerând anularea hotărârii Uniunii Naționale a Barourilor din România privind rezultatele.

Dosarul a fost înregistrat în octombrie 2013 la Curtea de Apel Cluj. În aprilie 2014, instanța a respins cererea. În recurs, Înalta Curte de Casație și Justiție, în octombrie 2015, a casat sentința Curții și a trimis cauze spre rejudecare aceleiași instanțe.

În 28 iunie, Curtea a pronunțat o nouă soluție, diferită față de prima: ”Admite în parte actiunea în contencios administrativ, astfel cum a fost precizata, formulata de reclamantul Filip Marin-Nicolae în contradictoriu cu pârâta UNBR prin Consiliul UNBR.

Anuleaza partial Hotarârea nr. 552/15.12.2012 emisa de UNBR în ceea ce priveste rezultatele reclamantului si obliga pârâta sa procedeze la reevaluarea lucrarilor scrise la cele cinci discipline de examen din cadrul sesiunii octombrie 2012.

Respinge restul pretentiilor. Obliga pârâta sa plateasca reclamantului suma de 3.580 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare care se depune, sub sanctiunea nulitatii, la Curtea de Apel Cluj.”

Încă nu a fost înaintat recurs.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina