fbpx

Două judecătoare au lipsit nejustificat de la examenul de capacitate, iar una nu l-a promovat

Consiliul Superior al Magistraturii a constatat că două judecătoare au lipsit nejustificat la examenul de capacitate, iar una nu a promovat. Potrivit legii privind statutul magistraților, lipsa nejustificată atrage pierderea calității de judecător sau procuror stagiar. În aceasta situație, judecătorul sau procurorul stagiar este obligat să restituie bursa de auditor de justiție și cheltuielile de școlarizare efectuate pentru formarea sa profesională.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât validarea rezultatelor examenului de capacitate al judecătorilor şi al procurorilor stagiari, desfăşurat în perioada noiembrie 2021- aprilie 2022, conform tabelelor de clasificare a candidaţilor declaraţi admişi, anexate notei direcţiei de specialitate. (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 15 voturi DA, 2 voturi NULE)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat:

– lipsa nejustificată a candidatei Ţ.D.M. la examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari; (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 15 voturi DA, 2 voturi NULE)

– lipsa nejustificată a candidatei F.R.A. la examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari; (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 15 voturi DA, 2 voturi NULE)

– faptul că doamna P.A.G. nu a promovat examenul de capacitate, potrivit dispoziţiilor art.34 din Regulamentul de concurs. (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 15 voturi DA, 2 voturi NULE)”, se arată pe ordinea de zi soluționată din 6 aprilie.

Una dintre judecătoarele care a lipsit a cerut ca unele probe să fie în altă zi din motive de religie/conștiință, iar CSM a respins cererea, iar cealaltă s-a prezentat la un examen oral și a spus că i s-a făcut rău și nu a mai dat celelalte probe din aceeași zi. Numai că s-a dus la medic după mai bine de o săptămână.

Judecătoarele Ț. și F. sunt de la judecătoriile Suceava și Roman, iar judecătoarea P. este de la Judecătoria Botoșani și a avut note de 5,07 și 3,72 la drept penal și drept procesual penal.

Articolul 25 din Legea 303/2004

(1) După încheierea perioadei de stagiu, judecătorii și procurorii stagiari sunt obligați să se prezinte la examenul de capacitate. În cazul în care judecătorul stagiar sau procurorul stagiar este respins la examenul de capacitate, el este obligat să se prezinte la sesiunea următoare.

(2) Lipsa nejustificată de la examenul de capacitate sau respingerea candidatului la doua sesiuni atrage pierderea calității de judecător stagiar sau de procuror stagiar. În aceasta situație, judecătorul sau procurorul stagiar este obligat să restituie bursa de auditor de justiție și cheltuielile de școlarizare efectuate pentru formarea sa profesională.

(3) Persoana care, din motive justificate, nu s-a prezentat la examenul de capacitate poate susține acest examen dacă de la încheierea stagiului până la data fixată pentru examen nu au trecut mai mult de 2 ani. Dispozițiile alin. (2) se aplica în mod corespunzător.

(4) După trecerea termenului de 2 ani, persoanele prevăzute la alin. (3) sunt obligate să efectueze din nou stagiul, potrivit legii.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!