fbpx

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor deschis de Parchetul Judecătoriei Turda

Parchetul Judecătoriei Turda a transmis că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce o persoană a luat virusul COVID-19 de la alta, care nu ar fi respectat regulile pentru prevenirea infecțiilor.

”La data de 02.04.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda s-a înregistrat dosarul penal cu numărul 812/P/2020, în care organele de cercetare ale poliţiei judiciare au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352, alin. 2 din Codul penal.

Ca stare de fapt s-a reţinut că în cursul lunii martie 2020, o persoană domiciliată în municipiul Turda s-a prezentat la medicul de familie cu simptome de răceală/gripă, fiindu-i recomandată efectuarea unor investigaţii suplimentare. Întrucât starea de sănătatea a persoanei în cauză s-a înrăutăţit, aceasta a fost internată la Spitalul municipal Turda, fiind diagnosticată ulterior cu noul virusul gripal COVID-19.

Din informaţiile deţinute de organele de cercetare ale poliţiei, au rezultat indicii că una dintre persoanele cu care bolnavul a intrat în contact în această perioadă ar fi fost la rândul ei infectată cu respectivul virus, motiv pentru care s-a dispus înregistrarea dosarului şi efectuarea urmăririi penale in rem, pentru a se stabili împrejurările în care persoana în cauză a contactat virusul şi dacă au existat încălcări ale regulilor aplicabile pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul COVID -19.”, se arată în comunicatul Parchetului.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina