fbpx

Dosar DNA trimis la rejudecare din cauză că la Tribunalul Cluj completul nu era specializat pe corupție

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat nulitatea absolută a procesului penal şi a dispus trimiterea dosarului ”ISCTR Cluj” la rejudecare, ca urmare a lipsei completurilor specializate pentru fapte de corupţie în cadrul Tribunalului Cluj la momentul judecării pe fond.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia prin strămutare. Instanța de apel a sesizat și completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la ÎCCJ cu privire la completurile specializate din primă instanță, iar Înalta Curte a respins sesizarea pe motiv că Decizia CCR nr.417/2019 clarifică această chestiune (Detalii AICI)

”În fapt, cauza, ce avea ca obiect infracţiuni de corupţie, a fost înregistrată în anul 2014 la Tribunalul Cluj. Deşi pentru anii anteriori Tribunalul Cluj stabilise completuri specializate pentru infracţiunile de corupţie, desemnând în acest sens o parte a completurilor secţiei penale, pentru 2014 nu au fost stabilite astfel de completuri specializate. De altfel, această practică a continuat şi în perioada 2015-2019, fiind stabilite din nou doar după formularea apelului în cauza judecată la Curtea de Apel Alba Iulia.”, au precizat avocații de la Chiriță și Asociații, care îl reprezintă pe fosutl șef ISCTR Cluj, Rareș Pop.

În complet de divergenţă, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, astăzi, în unanimitate trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Alba.

Soluția pe scurt: “Admite apelurile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, partea civilă Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reprezentată prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj şi inculpaţii Pop Rareș Vasile, Crișan Claudiu Vasile și Dohotar Ioan Radu împotriva sentinţei penale nr.228 din 2.08.2017 pronunţată de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 3975/117/2014, pe care o desfiinţează şi dispune rejudecarea cauzei de către Tribunalul Alba. Desfiinţează toate actele procedurale întocmite de Tribunalul Cluj.

Se vor restitui către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj și Serviciul Român de Informații documentele clasificate înaintate la dosarul cauzei”

Vezi aici condamnările pronunțate de instanța Tribunalului Cluj în acest dosar, anulate acum.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina