fbpx

Doi foști angajați eMAG au sustras produse timp de doi ani prin comenzi cu ridicare la easybox

Cei doi foști angajați eMAG plasau comenzi cu date de identificare fictive și le ridicau de la easybox după ce le plăteau cu vouchere de reducere false. Acum sunt cercetaţi pentru acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii au fost sesizaţi, la începutul lunii martie, de către reprezentatul unei societăţi comerciale despre faptul că, în perioada octombrie 2020-martie 2023, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploieşti şi ulterior le achita cu vouchere de reducere.

“Din cercetări a reieşit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei. În baza investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi”, precizează informarea IJP Prahova.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ambii tineri vizaţi de anchetă sunt foşti angajaţi ai companiei eMAG.

Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară unde aceştia locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar şi 12.700 de lei şi 1.200 de euro.

În urma probatoriului administrat, faţă de cei doi tineri din judeţul Buzău, respectiv Dâmboviţa a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.

Comments

comentarii

Aproape 500 de exemplare de urs brun ar putea fi vânate anual, potrivit unui proiect de lege depus, marți, în Parlament.... Citește mai mult
FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu atacantul olandez Elvis Manu. Jucătorul în vârstă de 30 de ani vine la ”U” de la o echipă din Bulgaria.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!