fbpx
Acasă » ȘTIRI » Doi clujeni reținuți pentru violență în familie. Unul vroia să dea foc la casă, iar soția celuilalt a sărit din mașină de frică

Doi clujeni reținuți pentru violență în familie. Unul vroia să dea foc la casă, iar soția celuilalt a sărit din mașină de frică

Doi bărbați, unul din Florești și altul din Dezmir, au fost reținuți recent de polițiști pentru violență în familie. Unul a vrut să dea foc la casă după ce s-a emis ordin de protecție împotriva lui, iar soția celuilalt a sărit din mașină de frică, după ce a fost agresată.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 7 februarie, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Florești, în timp ce se afla în locuința comună, pe fondul unor neînțelegeri și-ar fi agresat soția – o femeie în vârstă de 31 de ani.

”De asemenea, la data de 8 februarie a.c., în timp ce se deplasau cu autoturismul pe raza localității Florești, bărbatul ar fi devenit din nou violent și ar fi agresat-o pe femeie, motiv pentru care aceasta ar fi sărit din autovehicul, solicitând ajutor trecătorilor.”, se arată în comunicatul IPJ.

În aceeași zi, polițiștii au emis de urgență un ordin de protecție provizoriu și s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Totodată, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

La data de 9 februarie, procurorii au confirmat ordinul de protecție provizoriu și au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de bărbat. 

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, împotriva căruia emiseseră anterior un ordin de protecție provizoriu.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordin de protecție provizorie a oricăreia dintre măsuri, fapte prevăzute de Codul penal, respectiv Legea 217/2003 republicată.

”La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii au intervenit pentru aplanarea unui scandal în familie, pe raza localității Dezmir. La fața locului, s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 49 de ani și-ar fi agresat soția – o femeie, de 44 de ani, pe fondul unui conflict spontan.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, printre măsurile impuse fiind și aceea de a părăsi locuința comună și a nu se apropia de această adresă.

Ulterior, în jurul orei 22:45, polițiștii au fost sesizați pentru a interveni din nou la adresa celor doi soți. În curtea locuinței, a fost depistat bărbatul care avea asupra lui un recipient cu combustibil, afirmând că va incendia locuința. Polițiștii l-au imobilizat și l-au condus la sediul unității de poliție.”, a transmis IPJ Cluj.

La data de 9 februarie, față de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile de către procuror.

Cercetările continuă față de bărbat sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordin de protecție provizorie a oricăreia dintre măsuri.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns