Acasă » ȘTIRI » DNA Cluj l-a trimis în judecată pe un bărbat care a declarat în fals că deține teren pentru a lua bani de la APIA
DNA Cluj

DNA Cluj l-a trimis în judecată pe un bărbat care a declarat în fals că deține teren pentru a lua bani de la APIA

DNA Cluj l-a trimis în judecată pe un bărbat care a declarat în fals că deține teren pentru a primi fonduri în valoare de peste 440.000 lei de la APIA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Vasile Codrea pentru folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, și fals în declarații.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: ”În perioada 2008-2016, inculpatul Codrea Vasile a depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte, în scopul obținerii sprijinului financiar pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Într-unul dintre cazuri, inculpatul a depus o declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar, din care rezulta, contrar realității, că deţine un teren în suprafaţă de 30 ha.

Urmare a demersurilor frauduloase efectuate, inculpatul Codrea Vasile a beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare de 441.497 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal, la care se adaugă accesorii fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți, până la data efectuării plății integrale a debitului principal.”

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpatului Codrea Vasile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina