fbpx
Acasă » ȘTIRI » DNA Cluj l-a trimis în judecată pe primarul din Baia Mare într-un nou dosar. Cherecheș: ”Este un dosar fabricat”

DNA Cluj l-a trimis în judecată pe primarul din Baia Mare într-un nou dosar. Cherecheș: ”Este un dosar fabricat”

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, într-un nou dosar.

Cherecheș este pus sub acuzare atât pentru presupuse fapte din perioada când era deputat în Parlamentul României, cât și ca primar al Municipiului Baia Mare. DNA îl acuză de luare de mită în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, fals în declarații în formă continuată și corupere a alegătorilor în formă continuată.

Procurorii vorbesc de sume de 150.000 dolari și 12.000 de lei pe care le-ar fi primit de la trei oameni de afaceri, sume ce ar fi fost disimulate în sponsorizări către Primărie și clubul de handbal din localitate.

De asemena, procurorii susțin că a efectuat în cadrul unei societăți comerciale, ca administrator de fapt/împuternicit al administratorului de drept, mai multe operațiuni financiare și că a trecut mențiuni necorespunzătoare adevărului în declarația de avere.

De asemenea, ar fi oferit unei persoane, președinte al filialei județene a unui partid politic, sumele de 17.000 euro și 5.000 lei în scopul determinării simpatizanților acelei formațiuni politice să îl voteze pentru funcția pentru care candida, respectiv cea de primar al municipiului Baia Mare.

Primarul Cătălin Cherecheș a vorbit despre acuzații într-o conferință de presă în această dimineață. Acesta a spus că este un dosar fabricat de DNA împreună cu SRI. De asemenea, Cherecheș a lansat un atac dur la adresa unui procuror de la DNA Cluj, pe care l-a numit ”Lămâie”, aluzie la ”Portocală” de la DNA Ploiești. Vedeți mai jos declarațiile primarului.

Publicată de Cătălin Cherecheș pe Marţi, 25 Septembrie 2018

Comments

comentarii

Lasă un răspuns