fbpx
Primăria Cluj-Napoca

DNA Cluj a deschis în ultimul an patru anchete care vizează Primăria Cluj-Napoca

DNA Cluj a deschis în ultimul an patru anchete care vizează contracte și oameni din Primăria Cluj-Napoca,  cu tot cu noul dosar pe numele viceprimarului Anna Horvath, potrivit informațiilor publicate de ziarul Evenimentul Zilei. Numai că din momentul în care s-au ridicat documente, nu s-a mai auzit nimic despre respectivele anchete.

Dosarele începute

Primul dosar se referă la un sistem de ticketing montat pe autobuzele Companiei de Transport Cluj. Era 10 noiembrie, dimineața, când procurorii au descins la Primăria Cluj Napoca pentru a ridica documente legate de licitația pentru montarea a 327 de aparate de ticketing. În dosar, este vorba despre o fraudă de milioane de euro și fals în actele publice. Licitația a fost adjudecată de o firmă din Brașov, cu un angajat, care a avut oferte de trei ori mai scumpe decât următorul competitor.

Al doilea dosar privește o posibilă fraudă cu fonduri europene de la Liceul Eminescu, unde peste 900 de elevi așteaptă de mai bine de doi ani să se mute în sediul modernizat cu bani europeni. La mijlocul lunii mai 2016, procurorii DNA au descins din nou la Primăria Cluj Napoca de unde au ridicat acte cu privire la finanțarea din fonduri europene a lucrărilor de reconstrucție de la Liceul Mihai Eminescu. Acuzația se referă la finanțări fără acte doveditoare a lucrărilor, în sumă de 1.5 milioane de lei. Au fost audiați directorul din Primăria Cluj, Ovidiu Câmpean și un sef de serviciu, Liana Henț, după care pauză.

În luna octombrie 2015, procurorii au descins la Primăriile Cluj, Zalău, Alba Iulia și Târgu Mureș în dosarul privind deratizarea acestor orașe. Anchetatorii au dus-o la audieri pe Mariana Capotă, angajata Serviciului Tehnic. Au acuzat-o că a primit o plasă cu cârnați de la reprezentantul firmei care se ocupă cu deratizarea orașului. La vremea respectivă s-a spus că ancheatorii au mers acas la Mariana Capotă cu mascații.

Ultimul dosar este cel în care viceprimarul Anna Horvath este acuzată de trafic de influență, mai exact că ar fi primit 60 de abonamente la Untold și Electric Castle de la patronul Euro GSM, Zsolt Fodor, pentru a interveni la Direcția de urbanims în scopul ca o firmă a omului de afaceri să primească avize și autorizații de construire pentru două proiecte.

Boc și Kovesi colegi de an la Facultatea de Drept din Cluj

Întâmplător, procurorul șef al DNA, Laura Codrușa Kovesi a fost colegă la facultatea de Drept din Cluj Napoca, cu primarul în funcție al Clujului, Emil Boc. Acest fapt a fost dezvoluit de Emil Boc, în anul 2006. Într-un articol de presă, de pe Mediafax, Boc recunoștea: Da, e adevarat ca am fost colegi, dar in sensul larg al cuvantului. Eram, in total, sase grupe in acel an, iar noi nu eram in aceeasi grupa. Nu ne-am mai vazut de la terminarea facultatii si, cu sinceritate va spun, n-am contribuit cu nimic la propunerea de numire a ei ca procuror general. Am aflat si eu de asta ca multi altii, de la televizor,susține Emil Boc, pe atunci primar al Clujului, și ulterior premier al României.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina