fbpx

Din 10 septembrie 2020 șoferii nu mai trebuie să prezinte la control asigurarea RCA în original

Începând de azi, șoferii pot face dovada poliței RCA în format letric, electronic sau prin interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii

Prin  Norma nr. 36/2020 din 26 august 2020 pentru modificarea art. 10 alin. (11) din Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, publicată în Monitorul Oficial nr. . 819 din 7 septembrie 2020, s-au diversificat modalitățile prin care șoferii pot face dovada încheierii asigurării RCA, astfel:

–  pe suport hârtie;

–  în format electronic și

–  interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României

Dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor eliberată de către asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în acestea, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport hârtie sau în format electronic.

Textul anterior al art.10 alin.(11) din Norma nr. 20/2017 privind asigurările auto din România  avea următorul conținut:

(11) Dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, o constituie:

a) poliţa de asigurare RCA emisă de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă; b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în aceasta, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina