fbpx

Decan Flavia Maier: ”Haideti sa nu ne mai plangem de mila (…) Ajutorul de la stat, chiar daca va veni, va fi scump platit pe viitor!

Decanul Baroului Cluj, Flavia Maier, a scris un mesaj pentru avocați, în care îi îndeamnă să nu-și mai plângă de milă și să gândească soluții pentru ieșirea din impas, căci, spune ea, ”ajutorul de la stat, chiar daca va veni, va fi scump platit pe viitor!”

“Ne este teama. Ne este teama de boala, de criza economica majora care a devenit o certitudine.Ne-am oprit din goana dupa bani ,faima , putere , distractii care a fost viata noastra de pana acum. Ne-am inchis in casa si ne uitam neputinciosi cum se prabuseste lumea noastra. Dar avem timp. Avem timp sa criticam, sa acuzam si sa aruncam cu noroi unii in altii. Si mai ales avem timp sa cerem sa fim ajutati. Sa ne ajute cineva imediat pentru ca suntem in nevoie. In mod firesc cerem in primul rand de la ai nostri.

Doar ca “arogantii” care conduc profesia nu asculta doleantele noastre si nu ne acorda ajutor financiar .Cerem, dar nu ne intrebam daca acest ajutor poate fi acordat. Da, dezastrul s-a produs, dar era oare acesta un risc asigurat in propriul nostru sistem?  Am platit vreun leu in toti anii in care am profesat pentru a acoperi un astfel de risc?

Raspunsul e nu, nu am facut-o, ci am trait pentru aici si acum, plangandu-ne ca platim contributii prea mari la sistem si considerand impovaratoare si inutila si taxa modica de 5 lei pentru fondul de solidaritate. Asa ca acum culegem ce am semanat.

Prin urmare, haideti sa nu ne mai plangem de mila si, in loc sa ne sfasiem intre noi, sa folosim timpul pe care-l avem gandind niste solutii viabile pentru iesirea din impas si niste reglementari noi prin care sa ne sustinem ca profesie asa incat sa nu mai fim vreodata in situatia de a intinde mana. Ajutorul de la stat, chiar daca va veni, va fi scump platit pe viitor!, a scris decanul Flavia Maier

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina