fbpx

Daune morale dublate de CA Cluj într-un caz de ucidere din culpă. Inculpatul nu și-a însușit apelul declarat de avocat

Curtea de Apel Cluj a pronunțat decizia definitivă într-un caz de ucidere din culpă despre care am scris recent. Tânărul inculpat, judecat pentru că a lovit cu mașina un bărbat ce traversa pe trecerea de pietoni și care a decedat la spital, a rămas cu pedeapsa de 2 ani, 11 luni și 10 zile închisoare cu suspendare după ce a renunțat la apelul depus de avocat. Instanța de apel a dublat cuantumul daunelor morale primite de soția și fiica bărbatului decedat.

La fond, cele două primiseră daune de 25.000, respectiv 20.000 de euro, dar magistrații Curții au admis apelul părților civile și a decis că asiguratorul Omniasig trebuie să plătească mai mult pentru pierderea suferită de ele.

Soluția Curții pe scurt:

”In temeiul art. 421 pct. 2 lit. a din Codul de procedura penala admite apelurile declarate de catre partile civile N.L. si G.A.S. impotriva sentintei penale nr. 1956 din 13 decembrie 2019 pronuntata de Judecatoria Cluj-Napoca, pe care o desfiinteaza cu privire la cuantumul daunelor morale la care a fost obligata partea responsabila civilmente SC Omniasig Vienna Insurance Group SA fata de partile civile N.L. si G.A.S. si rejudecand in aceste limite,

Majoreaza cuantumul daunelor morale la care a fost obligata partea responsabila civilmente SC Omniasig Vienna Insurance Group SA, fata de partea civila N.L. de la 25.000 euro la 50.000 euro, echivalent in lei la data platii.

Majoreaza cuantumul daunelor morale la care a fost obligata partea responsabila civilmente SC Omniasig Vienna Insurance Group SA, fata de partea civila G.A.S. de la 20.000 euro la 40.000 euro, echivalent in lei la data platii. Obliga responsabila civilmente S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A. la plata sumei de 3.000 de lei catre partea civila G.A.S. cu titlu de cheltuieli de judecata din apel.

Respinge ca nefondat apelul declarat de catre partea responsabila civilmente S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A. impotriva aceleiasi sentinte.

Constata ca inculpatul I.L.A. nu isi insuseste apelul declarat de catre avocat.

Mentine restul dispozitiilor sentintei apelate. In baza art. 275 al. 2 si 3 din C.p.p. obliga partea responsabila civilmente S.C. O.V.I.G. S.A. la plata sumei de 300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel, iar restul cheltuielilor judiciare ocazionate de solutionarea apelului raman in sarcina statului.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 18 februarie 2020.”

Detalii despre accident și motivarea de la fond mai jos

Ucidere din culpă într-un dosar, trafic și deținere droguri în altul, pedeapsa finală 2 ani, 11 luni și 10 zile închisoare cu suspendare

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina