fbpx

Danileț despre derogarea de la CEDO: ”Așa ceva nu se poate face! Nu suntem în război cu oamenii sau cu vreun alt stat, ci cu un nenoricit de virus”

Judecătorul Cristi Danileț critică dur activarea de către România a articolului din Convenția europeană a drepturilor omului care permite derogare de la aplicarea Convenției.

”Văd o știre cum că România a înștiințat Consiliul Europei (organism din care facem parte din anul 1993) să deroge de la CEDO pe durata stării de urgență, invocând art. 15 din Convenția Europeană pe care îl atașez mai jos

Asta înseamnă că, cu excepția dreptul la viață și interzicerea torturii, se poate renunța la orice drept al omului. Turcia lui Erdogan a făcut asta ca să poată fi arestați și condamanți în afara regulilor obișnuite opozanții regimului.

Consider hazardată această solicitare a României și, ca judecător, sunt obligat să o denunț publicului. AȘA CEVA NU SE POATE FACE! Nu suntem în război cu oamenii sau cu vreun alt stat, ci cu un nenoricit de virus.

ATENŢIE: Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei tocmai a spus că drepturile omului trebuie respectate inclusiv în perioada de combatere a COVIT-19”, a scris Danileț pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina