Acasă » ȘTIRI » Curtea de Apel Cluj a dispus predarea unui italian care ar fi fost contabilul temutei Camorra

Curtea de Apel Cluj a dispus predarea unui italian care ar fi fost contabilul temutei Camorra

Curtea de Apel Cluj a dispus predarea către procuratura din Napoli a unui bărbat în vârstă de 66 de ani, capturat în 10 august în Fizeșu Gherii, despre care presa din Italia a scris că a fost contabilul temutei grupări mafiote Camorra.

O instanță a Curții de Apel Cluj a admis, astăzi, predarea italianului Manzo Gaetano către autoritățile italiene. Pe numele acestuia a fost emis în luna mai un mandat european de arestare, la solicitarea procurorului general adjunct al Curții din Napoli, Lorenzo Salazar. De asemenea, instanța clujeană a menținut arestarea provizorie a persoanei solicitate în vederea predării, luată în 11 august.

Manzo Gaetano are dreptul să facă contestație în termen de 5 zile, prin avocatul său. Italianul nu a fost de acord cu predarea catre autoritatile italiene. Acesta locuia fără forme legale în Gherla, fiind domiciliat in Napoli, însă cartea de identitate i-a expirat în 7 apr 2013.

Bărbatul era urmărit de autoritățile italiene de circa 9 ani, fiind condamnat la 16 ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Și ziarele din Italia au scris despre capturarea acestuia la Cluj. Il Messaggero a titrat: ”Camorra, „contabilul” Gaetano Manzo arestat în vila sa din România: a fugit din 2009”

Corriere della Sera a titrat: ”Contabilul Camorra, arestat în mega-vila cu mobilierul de aur”

CLUJUST.ro va publica în curând un interviu în exclusivitate cu Gaetano Manzo despre ce a făcut în Cluj și despre relația cu Camorra.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina